Onuachu blijft met 9 doelpunten de leider van het topschuttersklassement

Geen wissel van de macht in de individuele klassementen. Paul Onuachu (KRC Genk) blijft met 9 doelpunten de leider van het topschuttersklassement. Hoewel hij dit weekend niet tot scoren kwam, zal de Gouden Stier voor de 5de speeldag op rij op zijn shirt prijken. Eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) scoorde het afgelopen weekend niet alleen zijn 9de doelpunt van het seizoen, hij leverde ook zijn 8ste assist af. Daarmee komt de Oostenrijker op gelijke hoogte van Gouden Stier Onuachu en Pro Assist-leider Xavier Mercier (OH Leuven). Holzhauser is met 9 doelpunten en 8 assists de enige speler uit de Jupiler Pro League die een aandeel heeft in 17 (!) doelpunten. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) hield zijn netten niet schoon, maar blijft wel op kop met 5 clean sheets.

Geen doelpunt voor Paul Onuachu (KRC Genk) op speeldag 12. Eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) scoorde zijn 9de doelpunt van het seizoen in de wedstrijd tegen KV Kortrijk, maar moet met minder doelpunten tijdens een uitwedstrijd de spits van KRC Genk voor zich dulden. De Oostenrijker scoorde tot nu toe elk doelpunt met zijn linkervoet. Roman Yaremchuk (KAA Gent) kon ook dit weekend de netten laten trillen en komt zo met 7 stuks op de 3de plaats.

Ilombe Mboyo (KV Kortrijk) scoorde in de spektakelwedstrijd tegen K. Beerschot V.A. zijn 7de van het seizoen en klimt op naar de 4de plaats. Daan Heymans (Waasland-Beveren) zakt voor het eerst sinds de eerste speeldag 1 weg uit de top 3.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 9
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 9
Yaremchuk – KAA Gent – 7
Mboyo – KV Kortrijk – 7
Heymans – Waasland-Beveren – 6

© JBO

Xavier Mercier (OH Leuven) en zijn ploeg kwamen dit weekend niet in actie, toch blijft hij de leider van het Pro Assist klassement. Met 8 assists in 990 minuten wedstrijd doet hij beter dan eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). De middenvelder had meer minuten nodig om tot evenveel assists te komen. Andrew Hjuslager (KV Oostende) bediende in de wedstrijd tegen Club Brugge ploegmakker Makhtar Gueye en komt  op 5 assists.

De top 5 wordt vervolledigd met Ryota Morioka (Sporting Charleroi) en Ruud Vormer (Club Brugge). Zij leverden dit weekend elk 1 assist en klokken af op 5 stuks.

Klassement Pro assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 8
Hjulsager – KV Oostende – 5
Morioka – Sporting Charleroi – 5
Vormer – Club Brugge - 5

© VKA

Net zoals in het topschutters- en Pro Assist klassement deze week ook geen nieuwe leider in de Clean Sheets ranking. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) hield het afgelopen weekend zijn netten niet schoon, maar blijft met 1 clean cheat meer dan eerste achtervolgers Guillaume Hubert (KV Oostende), Arnaud Bodart (Standard de Liège) en Adam Jakubech (KV Kortrijk) de nummer 1 van het klassement.

Simon Mignolet (Club Brugge) sluit de top 5 af met 3 wedstrijden zonder tegendoelpunt.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Penneteau – Sporting Charleroi – 5
Hubert – KV Oostende – 4
Bodart – Standard de Liège – 4
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Mignolet – Club Brugge – 3

© Philippe Crochet