Onuachu blijft ook na speeldag 15 aan de leiding in het topschuttersklassement

Paul Onuachu (KRC Genk) blijft ook na 15 speeldagen stevig aan de leiding van het topschuttersklassement in de Jupiler Pro League. Tegen Royal Antwerp FC scoorde de Nigeriaanse spits net zoals tegen Cercle Brugge op speeldag 14 ook 2 keer. Spitsbroeder Théo Bongonda klimt met 10 doelpunten op naar de 2de plaats van het klassement. Xavier Mercier (OH Leuven) neemt in het Pro Assist-klassement opnieuw de leiding en Simon Mignolet (Club Brugge) blijft de doelman met het meeste wedstrijden zonder tegendoelpunt.

Paul Onuachu (KRC Genk) bouwt zijn voorsprong op de achtervolgers verder uit. De spits scoorde in de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC 2 keer en staat met 14 doelpunten stevig aan de leiding. De Nigeriaan is aan zijn beste seizoen ooit bezig. Spitsbroeder Théo Bongonda trapt ze net zoals Onuachu ook vlotjes tegen de touwen. Bongonda scoorde in de afgelopen wedstrijden 10 keer. De 2 Genkspelers vormen zo het gevaarlijkste duo uit de Jupiler Pro League. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) kwam niet tot scoren en zakt naar de 3de positie.

De top 5 wordt afgesloten door Thomas Henry (OH Leuven) en Ike Ugbo (Cercle Brugge) met respectievelijk 9 en 8 doelpunten.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)

Onuachu – KRC Genk – 14
Bongonda – KRC Genk – 10
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 10
Henry – OH Leuven – 9
Ugbo – Cercle Brugge – 8

© Sebastien Smets

 Xavier Mercier (OH Leuven) wordt opnieuw de man met het meeste assists achter zijn naam.  De Fransman klokt de 15de speeldag af met 10 beslissende passen en heeft er  eentje meer dan eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Junya Ito (KRC Genk) was dit weekend goed voor 1 assist en vervolledigt de top 3 van het Pro Assist Klassement.

Andrew Hjulsager (KV Oostende) en Ruud Vormer (Club Brugge) sluiten met elk 5 assists de top 5 af.

Klassement Pro Assist (top 5)

Mercier – OH Leuven – 10
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 9
Ito – KRC Genk – 6
Hjulsager – KV Oostende – 5
Vormer – Club Brugge – 5

© Foto: DH

Simon Mignolet (Club Brugge) hield in de wedstrijd tegen STVV voor de 6de keer zijn netten schoon en bouwt zijn voorsprong uit op eerste achtervolger Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi). Arnaud Bodart (Standard de Liège) vervolledigt met 5 clean sheets de top 3 van het klassement.

Doelmannen Adam Jakubech (KV Kortrijk) en Guillaume Hubert (KV Oostende) hebben elk 4 wedstrijden zonder tegendoelpunt achter hun naam.

Klassement Clean Sheet (top 5)

Mignolet – Club Brugge – 6
Penneteau – Sporting Charleroi – 5
Bodart – Standard de Liège – 5
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Hubert – KV Oostende – 4

© NVE