Onuachu trekt het weekend in als Gouden Stier

Wederom geen nieuwe leiders in de individuele klassementen. Paul Onuachu (KRC Genk) blijft met 14 stuks aan de kop van de ranking en trekt het Younited Pro League-weekend in als de Gouden Stier. Xavier Mercier (OH Leuven) versterkt zijn leiderspositie in het Pro Assist klassement met een voorsprong van 3 beslissende passen op Holzhauser. Simon Mignolet (Club Brugge) hield het afgelopen weekend zijn netten niet schoon, maar blijft wel aan de kop van het klassement.

Geen doelpunt(en) voor Paul Onuachu (KRC Genk), maar hij houdt de achtervolgers voorlopig nog even op afstand. Thomas Henry (OH Leuven) trapte sinds de promotie van zijn ploeg naar het hoogste niveau al 13 keer raak en verbreekt daarmee de vloek die rust op de schouders van de 1B Pro League topschutters. Théo Bongonda scoorde tegen KV Kortrijk met een heerlijke vrije trap zijn 11de van het seizoen.

De top 5 wordt afgesloten door Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) en Iké Ugbo (Cercle Brugge) met respectievelijk 11 en 10 doelpunten.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 14
Henry – OH Leuven – 13
Bongonda – KRC Genk – 11
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 11
Ugbo – Cercle Brugge – 10

© JBO

Xavier Mercier (OH Leuven) blijft heer en meester in het Pro Assist klassement. De Fransman kent een uitstekend seizoen bij zijn ploeg en bediende al 12 keer een ploegmakker. De 2de in de stand, Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.), kwam samen met zijn ploeg de afgelopen 2 speedalgen niet in actie, maar houdt de 3de nog even op afstand. Ryota Morioka (Sporting Charleroi) is met 7 assists de nieuwe nummer 3.

Andrew Hjulsager (KV Oostende) en Junya Ito (KRC Genk) vervolledigen de top 5 met elk 6 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH  Leuven – 12
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 9
Morioka – Sporting Charleroi – 7
Hjulsager – KV Oostende – 6
Ito – KRC Genk – 6

© Foto: DH

Net zoals in de 2 voorgaande klassementen ook geen wissel van de wacht in de Clean Sheet rangschikking. Simon Mignolet (Club Brugge) slaagde er dit weekend tegen KAA Gent niet in om zijn netten schoon te houden, maar blijft met 8 wedstrijden zonder tegendoelpunt wel de onbetwiste leider van het klassement. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) is met 6 clean sheets de 2de in de stand.

Guillaume Hubert (KV Oostende), Arnaud Bodart (Standard de Liège) hebben elk 5 clean sheets achter hun naam, Adam Jakubech (KV Kortrijk) 4. Zij sluiten de top 5 af.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Mignolet – Club Brugge – 8
Penneteau – Sporting Charleroi – 6
Hubert – KV Oostende – 5
Bodart – Standard de Liège – 5
Jakubech – KV Kortrijk – 4

© PCR