Onuachu zet met 19 doelpunten in 19 wedstrijden sterke cijfers neer

De spits van KRC Genk, Paul Onuachu, is aan een sterke reeks bezig. De Nigeriaan scoorde dit seizoen al 19 keer en heeft daarmee meer doelpunten achter zijn naam dan de topschutters van vorig seizoen, Dieumerci Mbokani en Jonathan David. Geen wissel van de macht in het topschuttersklassement dus. Ook de leiders van het Pro Assist en Clean Sheet klassement behouden hun positie.

19 doelpunten in 19 wedstrijden, straffe cijfers van Paul Onuachu (KRC Genk).  Met een ratio van 1 doelpunt per wedstrijd doet hij het even goed als die andere KRC Genk-topschutter Wesley Sonck (2001-2002). Thomas Henry (OH Leuven) is ook aan een goede reeks bezig. De spits kon sinds de start van het seizoen al 14 keer de netten laten trillen en verbreekt zo de vloek die op de schouders van de topschutters van de gepromoveerde ploegen rust. Théo Bongonda (KRC Genk) sluit met 11 doelpunten de top 3 af.

Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) zakt na 3 wedstrijden zonder doelpunten naar de 4de plaats. Lukas Nmecha (RSC Anderlecht) klimt dan weer op in de stand naar de 5de positie.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 19
Henry – OH Leuven – 14
Bongonda – KRC Genk – 11
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 11
Nmecha – RSC Anderlecht – 10

© JBO

De heer en meester van het Pro Assist klassement is Xavier Mercier (OH Leuven). De middenvelder zorgt  met 12 assists voor de meeste beslissende passen in de Jupiler Pro League. Topschutter van OH Leuven Henry en Mercier hebben zo een aandeel in maar liefst 26 Leuvense doelpunten. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) blijft steken op 9 stuks, maar houdt Mercier nog in het vizier. Junya Ito (KRC Genk) klimt met 7 assists naar de 3de plaats.

De top 5 wordt afgesloten door Ryota Morioka (Sporting Charleroi) en Adrew Hjulsager (KV Oostende) met respectievelijk 7 en 6 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 12
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 9
Ito – KRC Genk – 7
Morioka – Sporting Charleroi – 7
Hjulsager – KV Oostende – 6

© PCR

Simon Mignolet blijft aan de leiding van het Clean Sheet klassement. De doelman kon al 9 keer zijn netten schoon houden en bouwt zijn voorsprong op eerste achtervolger Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) verder uit. Guillaume Hubert (KV Oostende), Arnaud Bodart (Standard de Liège) en Adam Jakubech (KV Kortrijk) hebben elk 5 wedstrijden zonder tegendoelpunten achter hun naam. Zij vervolledigen de top 5 van het klassement.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Mignolet – Club Brugge – 9
Penneteau – Sporting Charleroi – 6
Hubert – KV Oostende – 5
Bodart – Standard de Liège – 5
Jakubech – KV Kortrijk – 5

© Orange Pictures