Opnieuw recordopbrengst voor Kerstactie Pro League

De Kerstactie van de Pro League liep gisterenavond af. De veiling klokt alweer af op een nieuw recordbedrag en levert 152.000 euro op ten voordele van Younited Belgium. Absoluut topstuk is opnieuw het shirt van Charles De Ketelaere, dat voor 4.000 euro van eigenaar wisselt. Meest gegeerde specials zijn een uniek schilderij van Antwerp-spits Michael Frey (5.300 euro) en een wedstrijd in het spoor van commentator Peter Vandenbempt (1.000 euro).

De traditionele veiling van alle shirts uit de Jupiler Pro League en 1B Pro League en verschillende bijzondere specials ten voordele van Younited Belgium, sociale partner van de Pro League, zorgde alweer voor een bijzonder mooie eindbalans. “Voetbalsupporters begrijpen instinctief waar het bij Younited om gaat: thuiskomen in een voetbalclub. Iedereen die op een shirt bood, droeg bij aan het succes van de Kerstactie en stak daarmee onze spelers en speelsters een hart onder riem. Bedankt!”, Bert Ballegeer, coördinator Younited Belgium.

“Dankzij de solidariteit van onze fans en onze partners kunnen we de voetballers en de werking van Younited Belgium een prachtig eindejaarsgeschenk geven. Het resultaat van de Kerstactie is een mooie bevestiging van het sterke en duurzame partnerschap tussen de clubs, Younited Belgium en de Pro League. Wij willen dan ook onze fans en alle clubs, partners en medewerkers van harte bedanken!”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

Top 10 meest gegeerde shirts

Charles De Ketelaere

Club Brugge

€ 4.000,00

Radja Nainggolan

Royal Antwerp FC

€ 3.500,00

Sergio Gómez

RSC Anderlecht

€ 2.800,00

Kaoru Mitoma

R. Union Saint-Gilloise 

€ 1.650,00

Denis Undav

R. Union Saint-Gilloise

€ 1.151,00

Hugo Cuypers

KV Mechelen

€ 1.150,00

Charles Vanhoutte

Cercle Brugge

€ 1.135,00

Josh Cullen  

RSC Anderlecht

€ 950,00

Yari Verschaeren

RSC Anderlecht  

€ 920,00

Lennart Mertens

KMSK Deinze

€ 905,00