Pro League sanctioneert Lierse K en evalueert veiligheidsmaatregelen

De Pro League legt Lierse K een sanctie van 10.000 euro op naar aanleiding van de incidenten tijdens Lierse K - Waasland-Beveren van vrijdag 1 april. In de 2de helft van die wedstrijd werd pyrotechnisch materiaal naar de bezoekende supporters gelanceerd. Dit leidde tot het tijdelijke stilleggen van de wedstrijd door de scheidsrechter.

Lorin Parys, CEO: "De reglementen van de Pro League bepalen dat een vergoeding van 10.000 euro wordt opgelegd bij tijdelijke stillegging van wedstrijden in 1B. De Pro League vordert daarom dit bedrag van Lierse K. We waren de voorbije dagen in nauw contact met beide clubs. We volgen de gezondheidstoestand van de Beverse fans op en evalueren met het management van Lierse K de veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion om op korte termijn striktere maatregelen toe te passen.”

Deze boete van de Pro League staat los van een eventuele bestraffing door de disciplinaire instanties van de KBVB. Op basis van het scheidsrechtersrapport en het verslag van de Match Delegate kan het Bondsparket namelijk nog een procedure opstarten tegen Lierse K. Mogelijke sancties zijn wedstrijden achter gesloten deuren, een boete en/of een alternatieve straf in de vorm van sensibiliseringscampagnes.

Gerelateerde artikels