Overhandiging fondsen aan UNICEF en Tele-Onthaal/Télé-Accueil

Deze week werden zowel aan UNICEF als aan Tele-Onthaal en Télé-Accueil de fondsen overhandigd die het voorbije seizoen werden verzameld met de “knuffelboetes” uit de Pro League competities. De Pro League en de clubs doneerden 50.000 euro aan zowel UNICEF, Tele-Onthaal als Télé-Accueil, een bewuste keuze om zowel binnenlandse als buitenlandse noden te ondersteunen.

Tele-Onthaal & Télé-Accueil

De nood aan een luisterend oor was tijdens de lockdown zeer nodig. Daarom besloot de Pro League om 2 maal €50.000 aan zowel Tele-Onthaal als Télé-Accueil te schenken. Met deze fondsen kunnen Tele-Onthaal en Télé-Accueil bijkomende vormingen organiseren voor de staff en de vrijwilligers die het luisterend oor vormen in moeilijke tijden.

UNICEF

Ook tijdens de Covid-crisis bleven internationale humanitaire rampen slachtoffers eisen. De Pro League koos daarom bewust om het werk van UNICEF in Jemen, waar één van de grootste maar meest vergeten humanitaire crisissen van de laatste decennia plaatsvindt, te ondersteunen.

Het voorbije jaar werden naast UNICEF, Tele-Onthaal en Télé-Accueil ook nog de Belgische Voedselbanken en structurele partner Younited Belgium ondersteund. Op dit ogenblik loopt de #ProLEagueHelps campagne, het noodfonds voor de slachtoffers van de overstromingen in juli.