Overleg Pro League – Liaison Committee Arbitrage

Afgelopen week vond het driemaandelijks overleg tussen het Professional Referee Department, de Professional Referee Counsel en de Pro League.

Op dit overleg stonden de verschillende thema’s op de agenda die de voorbije weken aangehaald werden.

Alle partijen zijn zich bewust dat de voorbije weken verschillende wedstrijdfasen aanleiding gaven tot debat en tot kritiek.

De verantwoordelijken voor de professionele arbitrage namen de nodige maatregelen opdat de prestaties van de scheidsrechters en hun assistenten op alle velden voldoen aan de verwachtingen die door de clubs en het publiek terecht gesteld worden. Alle partijen geven ook aan dat de huidige kritiek in geen geval de reeds gemaakte vorderingen teniet mag doen of overschaduwen. Dit geldt ook voor de VAR, waar op de meer dan 100% ingrepen die de VAR dit seizoen reeds uitvoerde, 87% van de beslissingen als correct werden geëvalueerd, ten opzichte van 84% in het seizoen 19-20. De doelstelling is dat dit percentage nog toeneemt.

Tijdens recent overleg tussen de verantwoordelijken voor de VAR, de Pro League en Eleven Sports werden de oorzaken van twee recente technische problemen geanalyseerd en werden afspraken gemaakt voor de optimalisatie van de samenwerking tussen alle partijen.

Gerelateerde artikels