Patrick Goots ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek is Patrick Goots. De spits kende een rijkgevulde carrière en stond bekend om zijn killerinstict voor doel. Goots begon zijn carrière als profvoetballer in 1982 bij Dessel Sport, maar was ook actief bij de 3 ploegen uit Antwerpen die nu in de hoogste klasse meedraaien. Komend weekend staan K. Beerschot V.A. en Royal Antwerp FC in de Antwerpse derby tegenover elkaar. Blijven de punten op het Kiel of zorgt the Great Old voor een legendarische comeback zoals in 2002?

Patrick – Patje Boem Boem – Goots begon zijn carrière in 1982 bij het Antwerpse Dessel Sport. Na 4 jaar en een tussenstop bij Lommel SK, trok de spits in 1988 naar Beerschot VAC. In 49 wedstrijden scoorde hij er 20 keer. Na omzwervingen bij een aantal andere Belgische ploegen kwam Goots in ’99 op den Bosuil aan. In het shirt van rood-wit vond hij in 153 wedstrijden maar liefst 83 keer de weg naar doel en zette zo zijn naam als killer voor doel kracht bij.

Een van zijn meest legendarische wedstrijden was de comeback van Royal Antwerp FC in de derby van 2002. RAFC keek al na 26 minuten spelen aan tegen een 0-3 achterstand en de wedstrijd leek gespeeld. Amper 1 minuut na de 0-3, zorgde Patrick Goots mee voor de ommekeer. Hij trapte de bal overhoeks binnen en scoorde zo de aansluitingstreffer: 1-3. Een ontketend Royal Antwerp FC knokte zich terug in de wedstrijd en boog de achterstand om in een 5-3 overwinning.

Gerelateerde artikels