Paul Onuachu is de nieuwe Gouden Stier

Na de 8ste speeldag is Paul Onuachu (KRC Genk) de nieuwe Gouden Stier. De spits scoorde in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zijn 7de doelpunt van het seizoen en komt daarmee aan de top van het klassement. De komende speeldag – na de interlandbreak -  mag hij dus voor het eerst de Gouden Stier op zijn rug dragen. Xavier Mercier (OH Leuven) strooide ook het afgelopen weekend met assists en blijft zo de nummer 1 in het Pro Assist klassement. Adam Jakubech (KV Kortrijk) hield het afgelopen weekend voor de 4de keer dit seizoen zijn netten schoon en wordt daarmee de leider van het Clean Sheet klassement.

De 8ste speeldag zorgde voor een shift in de individuele klassementen. Onuachu vond afgelopen weekend voor 4de wedstrijd op rij de weg naar doel en komt daarmee op 7 stuks. De 2de in de stand is Daan Heymans (Waasland-Beveren). In de wedstrijd tegen KRC Genk kwam hij niet tot scoren en moet zo de leidersplaats afstaan aan Onuachu. Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) kwam dit weekend niet tot scoren en blijft met 5 treffers steken op de 3de plaats.

De top 5 wordt vervolledigd door Hans Vanaken (Club Brugge) en Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Zij konden sinds de start van het seizoen 5 keer de netten latten trillen.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5 )
Onuachu – KRC Genk -  7
Heymans – Waasland-Beveren – 6
Rezaei – Sporting Charleroi – 5
Vanaken – Club  Brugge – 5
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5

© JBO

De nummer 1 van het Pro Assist klassement blijft Mercier. Afgelopen weekend was hij de man die bij beide doelpunten telkens voor de beslissende pass zorgde en komt zo na 8 speeldagen op maar liefst 8 assists uit. De 2de in de stand is Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) met 5 stuks achter zijn naam. Andrew Hjulsager (KV Oostende) klimt met 4 assists van de 7de plaats op naar de 3de plaats.

Ruud Vormer en Siebe Schrijvers (beide Club Brugge) sluiten de top 5 af met respectievelijk 4 assists en 3 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5
Hjulsager – KV Oostende – 4
Vormer – Club Brugge – 4
Schrijvers – Club Brugge – 3

© NVE

Na een andere leider in het Gouden Stier klassement, heeft ook het Clean Sheet klassement een shift ondergaan. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) is na 4 speeldagen aan de top leider af en moet plaats maken voor Adam Jakubech (KV Kortrijk). Jakubech hield zijn netten schoon tegen STVV en komt daarmee op 4 stuks uit. Penneteau en zijn ploeg slikten dit weekend 2 tegendoelpunten en blijven zo steken op 4 clean sheets. Ook de doelman van Standard de Liège, Arnaud Bodart, kon de 0 niet houden.

Guillaume Hubert (KV Oostende) en Simon Mignolet (Club Brugge) vervolledigen de top 5. Zij duldden dit weekend geen tegendoelpunten en komen zo elk op 3 clean sheets uit.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Penneteau – Sporting Charleroi – 4
Bodart – Standard de Liège – 3
Hubert – KV Oostende – 3
Mignolet – Club Brugge - 3

© NVE