Paul Onuachu ook de komende speeldag de Gouden Stier

Na de interlandbreak rolde afgelopen weekend de bal opnieuw op onze Belgische velden. Na 9 speeldagen is Paul Onuachu (KRC Genk) nog steeds de Jupiler Gouden Stier. De spits kon tegen Sporting Charleroi zijn 8ste doelpunt van het seizoen maken en blijft zo aan de kop van het klassement. Op speeldag 10 zal Onuachu voor de 2de wedstrijd op rij met de Gouden Stier op zijn rug prijken. Xavier Mercier (OH Leuven) leverde dit weekend geen beslissende pass af, maar blijft met 8 assists wel de nummer 1 in het Pro Assist Klassement. Ook de nummer 1 van het Clean Sheet klassement blijft ongewijzigd. Adam Jakubech (KV Kortrijk) kon sinds de start van het seizoen 4 keer zijn netten schoon houden en blijft daarmee de leider van het klassement.

Geen wissel van de macht op de 9de speeldag, de nummers 1 blijven ongewijzigd. Paul Onuachu (KRC Genk) kon het afgelopen weekend voor de 5de wedstrijd op rij scoren en komt daarmee op 8 stuks. Met 5 kopbaldoelpunten is hij de beste kopper van onze competitie. De volgende in de stand is de Oostenrijkse aanvaller Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Met 2 doelpunten tegen STVV klimt hij van de 5de naar de 2de plaats. Daan Heymans (Waasland-Beveren) en zijn ploeg kwamen op speeldag 9 niet in actie en zakt naar de 3de plaats van de individuele rangschikking.

De top 5 wordt afgesloten door Krépin Diatta (Club Brugge) en Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi). Zij konden sinds de start van het seizoen 5 keer de netten latten trillen.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 7
Heymans – Waasland-Beveren – 6
Diatta – Club Brugge – 5
Rezaei – Sporting Charleroi – 5

© PCR

Net zoals de afgelopen speeldagen blijft Xavier Mercier (OH Leuven) de leider in het Pro Assist klassement. In de wedstrijd tegen RSC Anderlecht leverde hij geen beslissende pass af, maar met 8 assists blijft Mercier wel aan de top van de ranking. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) is de 2de in de stand met 6 stuks achter zijn naam. Dit weekend bediende de Oostenrijkse Man van de Match  een ploegmakker en nadert hij   Mercier in het Pro Assist klassement. Andrew Hjulsager (KV Oostende) sluit met 4 assists de top 3 af.

Ruud Vormer (Club Brugge) en Ryota Morioka (Sporting Charleroi) vervolledigen de top 5 met elk 4 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 6
Hjulsager – KV Oostende – 4
Vormer – Club Brugge – 4
Morioka – Sporting Charleroi – 4

© NVE

Ook de nummer 1 van het Clean Sheet klassement blijft ongewijzigd. Adam Jakubech (KV Kortrijk) blijft met 4 wedstrijden zonder tegendoelpunt de leider van het klassement. Hij wordt gevolgd door Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) met eveneens 4 stuks. Guillaume Hubert (KV Oostende) klimt met 3 clean sheets op naar de 3de plaats.

Arnaud Bodart (Standard de Liège) en Simon Mignolet (Club Brugge) sluiten de top 5 af met elk 3 clean sheets.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Penneteau – Sporting Charleroi – 4
Hubert – KV Oostende – 3
Bodart – Standard de Liège – 3
Mignolet – Club Brugge – 3

© PDV

Gerelateerde artikels