Persbericht Pro League en Younited Belgium versterken samenwerking

De Pro League en Younited Belgium versterken hun lopende samenwerking. Niet alleen wordt de overeenkomst met drie jaar verlengd, tot 2023, Younited Belgium wordt ook maatschappelijk expert van de Pro League en engageert zich om zijn expertise rond maatschappelijke kwetsbaarheid in te zetten voor de brede Football & Communitywerking van de Pro League. De sociale partner zal voor de Pro League ook onafhankelijk vertegenwoordiger worden in de Algemene Vergadering van de KBVB. De Pro League zal haar jaarlijkse financiële bijdrage optrekken tot minstens €125.000.

De samenwerking tussen de Pro League en Younited Belgium werd een eerste maal geofficialiseerd in een overeenkomst in 2017. Younited Belgium, toen nog Belgian Homeless Cup, kende op dat moment reeds verschillende lokale samenwerkingsverbanden met Pro League clubs. De samenwerking groeide uit tot een duurzaam partnerschap dat nu verlengd wordt met minstens 3 jaar, tot 2023.

Deze verlenging gaat gepaard met een inhoudelijke en financiële verdieping van de samenwerking. Younited Belgium wordt maatschappelijk expert van de Pro League en engageert zich om zijn expertise rond maatschappelijke kwetsbaarheid in te zetten voor de brede Football & Communitywerking van de Pro League. Nieuwe projecten zullen getoetst worden betreft mogelijke effecten voor kwetsbare groepen en de Pro League zal gebruik mogen maken van de monitoringstool van Younited voor de opvolging van de sociale projecten van de league en de clubs. Younited zal voor de Pro League ook onafhankelijk vertegenwoordiger worden in de Algemene Vergadering van de KBVB.

De Pro League engageert zich om de financiële steun voor Younited Belgium op te trekken tot minstens €125 000 per jaar. Daarnaast wordt het partnerschap ook inhoudelijk versterkt. Dankzij het partnerschap met Eleven Sports zullen de verschillende aspecten van de Younited-teams in beeld gebracht worden om zo het bewustzijn rond maatschappelijke kwetsbaarheid, dak -en thuisloosheid, psychisch welzijn of armoede te versterken.

Younited Belgium en de Pro League geloven samen in de kracht van voetbal en in de kracht van mensen. In deze moeilijke tijden is de versterking van ons partnerschap met Younited Belgium een zeer bewuste keuze.Pierre François, CEO Pro League

“Younited Belgium en de Pro League geloven samen in de kracht van voetbal en in de kracht van mensen. In deze moeilijke tijden is de versterking van ons partnerschap met Younited Belgium een zeer bewuste keuze”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Wie kwetsbaar is, krijgt het nu nog moeilijker. Younited Belgium biedt via haar teams een perspectief aan de meest kwetsbaren. Wij kiezen er bewust voor om onze steun te vergroten. Tezelfdertijd zijn wij ook blij dat wij zullen kunnen gebruik maken van de expertise van Younited Belgium om onze Football & Communitywerking in de diepte uit te bouwen. De keuze voor Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium, om als eerste onafhankelijke voor de Pro League in de Algemene Vergadering van de KBVB te gaan zetelen, mag beschouwd worden als richtinggevend voor onze intense samenwerking.”

“Deze aanstelling bewijst dat er een groot vertrouwen is gegroeid tussen beide organisaties”, zegt Bert Ballegeer van Younited Belgium. “Met de verlenging van het partnerschap geeft de Pro League ons zekerheid, een positieve identiteit en erkenning, drie belangrijke zaken die ook de Younited-teams bieden aan hun spelers. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om een pluim op de hoed te steken van alle sociaal werkers en medewerkers van de clubs die doorheen het seizoen een thuis organiseren in een voetbalploeg. Ook in deze coronatijden sta ik versteld van de creativiteit en vastberadenheid die zij aan de dag leggen om de meest kwetsbaren in de samenleving te bereiken."

De verlenging van het partnerschap trapt af met de Kerstactie 2020, die ook dit jaar volledig in het teken staat van Younited Belgium. Tijdens de actie zal de Jupiler Pro League opnieuw voor één speeldag worden omgedoopt tot de Younited Pro League, om het bewustzijn en de visibiliteit voor Younited Belgium en de lokale Younited-teams te versterken. 

Gerelateerde artikels