Pierre François reageert verbaasd op beslissing over indicatieve tabel

© Photo News

Pierre François, CEO van de Pro League, heeft gereageerd op de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal. Hij is verbaasd dat die commissie de 'oude' indicatieve tabel ongegrond verklaarde.

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal heeft beslist dat Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) geen sanctie krijgen, ondanks hun rode kaarten in het begin van de competitie. De commissie oordeelt dat de 'oude' indicatieve tabel niet gegrond is. De Bondsparket wilde de vier spelers alsnog straffen op basis van de regels uit die oude tabel, maar dat gaat dus niet door.

"Wij zijn bijzonder verbaasd na de lectuur van de beslissingen van vandaag", reageert Pierre François, CEO van de Pro League. "Nadat de commissie reeds weigerde in overweging te nemen dat de nieuwe tabel goedgekeurd werd (ondanks een unanieme stemming door de Raad van Bestuur), beschouwt dezelfde commissie nu dat de vorige tabel niet werd goedgekeurd, ondanks de goedkeuring in de Algemene Vergadering en ondanks het feit dat de vorige tabel gedurende 4 jaar systematisch werd toegepast."

"Ik begrijp de reactie van de clubs waarvan de spelers in het verleden gesanctioneerd werden op basis van de ene of de andere tabel en die daarom van oordeel zijn dat zij een ongelijke behandeling ondergingen."

Gerelateerde artikels