PlayStation Schools Cup: 250 kinderen beleven droomdag in Roeselare

Op zaterdag 25 mei kregen meer dan 250 leerlingen de kans om in het Schierveldestadion van KSV Roeselare één dag als een echte prof te voetballen. Voor de vijfde editie werd de Pro League Schools Cup omgedoopt tot de PlayStation Schools Cup.

De PlayStation Schools Cup is meer dan een voetbaltornooi. Plezier en sportiviteit staan centraal. Alle Pro League clubs kregen de kans om vorig weekend een team af te vaardigen voor het nationale scholentornooi van de Pro League. Op de PlayStation Schools Cup is elke deelnemer, zonder onderscheid, welkom. Zo bestaat elk team uit minstens 4 meisjes.

Meer dan 250 leerlingen beleefden de droom om één dag te voetballen als een echte prof. In de outfits van hun favoriete team streden ze om verschillende prijzen. Het sportieve luik werd gewonnen werd door l'école communale de Flemalle, die Standard de Liège vertegenwoordigden. De fair play trofee werd gewonnen door Royale Union Saint-Gilloise. L'école primaire 1-2 de Sint-Gillis mocht met trots deze trofee in de lucht steken na een perfecte score van 60 op 60.

Daarnaast konden ook de supporters in de prijzen vallen. GO! Basisschool Hendrik Conscience die aanwezig waren in naam van KV Oostende mocht met een mooie prijs huiswaarts keren dankzij hun positieve aanmoedingen doorheen de dag. Voor de vierde prijs werd voorafgaand het tornooi aan elk team gevraagd om een sociale actie op te zetten. Hiervoor besliste de jury dat GBS De Letterboom, de school die OHL vertegenwoordigde en die samen met de gemeente Huldenberg een klimaatbos aanlegde, de verdiende winnaar was.

De sportiviteit van de deelnemers in combinatie met de ondersteuning door KSV Roeselare en PlayStation en de aanwezige sfeer in het stadion maakten van de vijfde PlayStation Schools Cup weer een geslaagde editie. Deelnemers en de Pro League kijken alvast uit naar de zesde editie!

Gerelateerde artikels