Primeur van Younited: regiotoernooien

© KoenBroos.BE [email protected]

Het seizoen 2019-2020 is een seizoen vol veranderingen voor onze sociale partner, Younited Belgium. Eerst was er al hun naamsverandering, nu zetten ze ook voor het eerst regiotoernooien op poten.

Het concept is om tussen 4 en 8 teams uit dezelfde regio samen te brengen in een "mini"-toernooi dat doorgaat op een namiddag in een overdekte voetbalarena.

Maar liefst negen regionale toernooien vonden plaats in de maanden oktober en januari in Genk, Brussel, Charleroi, Antwerpen en Brugge. 25 Younited-teams namen deel, waaronder Sporting Charleroi, Club Brugge en KAA Gent. In totaal namen ongeveer 400 spelers deel.

"We wilden voorkomen dat er te veel tijd verstrijkt tussen twee evenementen, de wedstrijden motiveren de teams", zegt Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium,artikel in Le Soir over het regionale toernooi in Brussel op 16 januari. De journalist sprak met een aantal spelers, zag een mooie mix van mensen en stelde een grote openheid tussen de deelnemers vast. "Jong, oud, sportief en minder sportief zijn gemengd en er zijn vier vrouwenteams bij betrokken. De sfeer is vriendelijk, het verlangen om het goed te doen is alomtegenwoordig."

De Pro League-clubs zetten mee hun schouders onder dit project. De journalist van Le Soir beschrijft in het artikel ook het belang van deze deelname van onze voetbalclubs aan dit project. De bijdragen van de samenwerking met professionele voetbalclubs zijn "essentiële elementen voor de erkenning en ontwikkeling van het zelfvertrouwen".

Bovendien is iedereen, zowel op als naast het veld, trots om het clublogo van zijn of haar club te dragen.

Gerelateerde artikels