Pro League & nieuwe rechtenhouder Eleven Sports gaan samenwerking aan met WSC Sports

Pro League Forward, het net gelanceerde innovatie-traject van de Pro League, kan vandaag een meerjarige samenwerking met WSC Sports, de sportwereldleider in artificial intelligence (AI)-gebaseerde videotechnologie, aankondigen. Deze samenwerking zal, door het aanleveren van real-time opvallende momenten uit wedstrijden, de fans dichter bij het voetbal helpen brengen.

Samen met Eleven Sports, zal de Pro League de innovatieve technologie van WSC Sports aanwenden om de fans “Dichter Bij Voetbal” te brengen, om zo haar missie te versterken. Het platform van WSC Sports maakt gebruik van automatisering om live hoogtepunten uit wedstrijden en andere digitale content te creëren. Deze technologie zal door de Pro League en al haar clubs in de Jupiler Pro League en 1B Pro League gebruikt worden.

Eleven Sports, exclusieve rechtenhouder van de Pro League-competities, zal ook gebruik maken van de technologie van WSC Sports om haar content en die van de distributiepartners te verrijken.

Deze uitgebreide samenwerking tussen WSC Sports en de Pro League, samen haar nieuwe rechtenhouder, is een Europese primeur. Alle clubs en distributeurs krijgen nu op een gestroomlijnde en automatische manier toegang tot content. Naast de Pro League prijken ook andere leagues als de Bundesliga, de J League en de MLS op de partnerlijst van WSC Sports. Ook maken, onder andere, de NBA en NHL gebruik van het AI-videosysteem.

De Pro League en Eleven Sports sloten deze deal om hun clubs en distributiepartners te ondersteunen. Het versterkt hun connectie met de fans en helpt bij het uitbreiden van de binnen- en buitenlandse supportersschare. Deze deal zal bijvoorbeeld alle Pro League-clubs de mogelijkheid bieden om doelpunten real-time in hun club app te laten zien. Een extra mogelijkheid voor clubs om hun fans, ook in deze moeilijke periode, te bereiken.

De samenwerking met WSC Sports maakt deel uit van het innovatie-traject Pro League Forward, met dit project wil de Pro League nog meer de kaart van de innovatie trekken met aandacht voor de noden van haar clubs en de fans.

“Zeker in deze uitdagende tijden, moeten we innoveren. Zo stellen we clubs nu in staat om in contact te blijven met hun fans en dat contact ook te versterken. Deze samenwerking met WSC Sports is een extra katalysator voor de groei van de Pro League en haar clubs. Deze technologie geeft clubs de mogelijkheid om hun nationaal en internationaal bereik uit te breiden en een nieuwe manier van fan engagement rond hun wedstrijden te ontwikkelen.” benadrukt Leander Monbaliu, Chief Business Officer van de Pro League.

Zeker in deze uitdagende tijden, moeten we innoveren. Zo stellen we clubs nu in staat om in contact te blijven met hun fans en dat contact ook te versterken.”Leander Monbaliu, Chief Business Officer Pro League

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports Belgium en Luxemburg & Head of Acquisitions Eleven Sports Group beaamt: De consumptie van voetbal gebeurt meer en meer op een gefragmenteerde en gedifferentieerde manier. Als sportzender en nieuwe rechtenhouder van de Pro League-competities moeten we op deze evolutie inspelen met een gevarieerd en innovatief aanbod. De samenwerking met WSC sluit naadloos aan bij deze strategie. We zijn daarom zeer tevreden om deze samenwerking met de Pro League en WSC te kunnen aangaan.

"We zijn verheugd over deze samenwerking met de Pro League en Eleven Sports. We krijgen de mogelijkheid om het bereik van een van de meest attractieve leagues in Europa te vergroten en de fans zo dichter bij het voetbal te brengen dan ooit” aldus Yitav Topaz, VP Strategic Partnerships bij WSC Sports, “We kijken uit naar een lange samenwerking met een innovatieve league die altijd op zoek is naar nieuwe technologieën en daarbij haar clubs op de eerste plaats zet.”