Pro League Anthem genomineerd voor Soniq Awards

Het Pro League Anthem is genomineerd voor de Soniq Awards. Deze Sonic Awards worden uitgereikt door VIA, de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media, en zijn aan hun tweede editie toe. Het Pro League Anthem, een compositie van Soulwax en Sonhouse voor de Pro League en Eleven Sports, neemt het in de categorie Audio Innovation op tegen de MIVB/STIB en Studio Sonart

Bij de rebranding van de Pro League, onderging ook de sound identity in augustus 2020 een metamorfose. Soulwax en Sonhouse lieten bij hun audiocompositie de stijl van de traditionele, orkestrale sporthymnes links liggen en gingen aan de slag met bewerkte voetbalgeluiden en soundscapes. Het resultaat is een anthem dat sinds de start van het voetbalseizoen zowel in de stadions van de Pro League weergalmt als in de generieken van de Eleven Pro League magazines te horen is.

“We zijn trots dat ons anthem genomineerd wordt voor de Soniq Awards in de Audio Innovation categorie. Met onze sonic rebranding wilden we weg van de klassieke concepten. Deze nominatie toont aan dat dit ook opgemerkt en geapprecieerd wordt door professionals uit media en marketing. Hopelijk kunnen we de nominatie verzekeren, dat zou een mooie erkenning zijn voor het werk van Sonhouse en Soulwax en voor onze strategie van innovatie.", aldus Leander Monbaliu, CBO van de Pro League.

De uitreiking volgt op 25 februari tussen 08u45 en 10u00 tijdens het online event SONIQ – THE AUDIO CELEBRATION. De Soniq Awards worden voor de 2de keer georganiseerd door VIA (Belgische Vereniging van Audiovisuele media).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten
  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini