Pro League bekijkt opties en prijskaartje van doellijntechnologie

© Photo News

De Pro League bestudeert de verschillende opties en hun respectieve prijskaartjes. "Er is net een nieuwe kostenraming opgevraagd bij de gespecialiseerde bedrijven", bevestigde woordvoerder Stijn Van Bever maandag.

Scheidsrechter Lambrechts, zijn assistenten en zelfs de videoref: niemand was in staat om zondag met volledige zekerheid te zeggen dat het goedgekeurde doelpunt van Hans Vanaken in Club Brugge-Antwerp volledig over de doellijn was. In heel wat Europese (top)competities beschikt de arbiter over doellijntechnologie om zo'n fases te beoordelen. De Pro League bekeek al een tijdje de specificaties van zo'n installaties en staat in contact met een aantal bedrijven die doellijntechnologie aanbieden.

Woordvoerder Stijn Van Bever laat weten dat de prijskaartjes van de verschillende systemen op de markt opnieuw opgevraagd werden. De Pro League bekijkt zowel de zuivere doellijntechnologie als camera's die in het doel kunnen worden gehangen om de VAR bij te staan in hun opdracht.

De Pro League hoopt tegen 10 februari, wanneer de volgende raad van bestuur plaatsvindt, alle offertes ontvangen te hebben om ze dan voor te leggen aan de clubs.

Gerelateerde artikels