Pro League breidt samenwerking met Hudl uit

De collectieve deal tussen Hudl en de Pro League is met drie seizoenen verlengd. Daardoor kunnen alle profclubs ook de komende drie jaar hun tactische analyses en voorbereidingen maken met de hulp van hoogwaardige camera’s, de digitale analysetools en het centraal videoplatform van Hudl.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: Eén van onze belangrijkste doelstellingen is het ondersteunen van de clubs in hun verdere professionalisering. Dit project is daar een perfect voorbeeld van. Met behulp van de 78 intelligente camera’s en bijbehorende analysesoftware van Hudl, kunnen onze clubs de tegenstanders scouten, zich beter voorbereiden op wedstrijden en zo ook sterkere prestaties op de mat leggen. Daar heeft niet alleen de trainersstaf, de speler en de club profijt bij, maar ook de fan en de voetballiefhebber. Bovendien biedt Hudl een waardevolle hulp in de ontwikkeling van onze jeugdspelers.

Sinds het seizoen 2019-2020 kunnen alle profclubs een beroep doen op de beelden en analysesoftware van Hudl. En dat doen ze massaal. Vorig seizoen werden de beelden van liefst 1.163 wedstrijden in 8 verschillende competitiereeksen op het platform geplaatst. Voor de drie seizoenen samen gaat het om bijna 3.000 matchen, die geanalyseerd worden door meer dan 650 gebruikers.

Uit een enquête die uitgevoerd werd ter evaluatie van de overeenkomst, bleek dat alle clubs de tools van Hudl wekelijks gebruiken: zowel voor hun eerste ploeg als voor de jeugd. Niet alleen coaches en analisten hanteren het, maar ook spelers evalueren er hun prestaties mee. De algemene waardering voor het project was hoog. Daarom wordt de samenwerking verlengd met nog eens drie jaar. 

Het video-aanbod breidt in de nieuwe overeenkomst met Hudl uit. Ook de wedstrijdbeelden en analyses van alle Croky Cup-matchen en de jeugdcompetities U15 en U16 zullen vanaf dit seizoen beschikbaar zijn op het Hudl-platform. Daardoor kunnen onze clubs de talentrijke voetballers optimaal begeleiden, hun progressie nog beter opvolgen en hen tijdens de opleiding reeds vertrouwd maken met video-analyse.