Pro League brengt Football & Community managers samen tijdens Commissie Community

Een professionele en geloofwaardige sociale werking van de Belgische profclubs is voor de Pro League de voornaamste doelstelling van haar maatschappelijk beleid. De komende seizoenen zal de Pro League de Football & Community werking van haar clubs blijven ondersteunen, met het coördineren van verschillende commissies, workshops en bijscholingen.

Begin september organiseert de Pro League een nieuwe Commissie Community, waarin de Football & Community managers van de Belgische profclubs vertegenwoordigd zijn. De nadruk ligt op het delen van expertise rond maatschappelijke beleidsvoering en sociale projecten, steeds met een wetenschappelijk kader. De recent gelanceerde bevraging rond Football & Community bij clubs, partners en maatschappelijke partners zal tijdens de Commissie Community verder worden toegelicht, alsook de verderzetting van het actieplan tegen racisme en discriminatie.  Deze trajecten vormen de basis voor de opmaak van het nieuwe beleidsplan Football & Community 2021-2024, een prioriteit voor de Pro League in het najaar.

Sinds 2014 zet de Pro League in op een structurele samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De VUB zal ook aanstaande Commissie Community vertegenwoordigd zijn en instaan voor een presentatie van de sociale beleidsplannen en actiepunten van de clubs. De Pro League biedt haar clubs op die manier de kans om de komende jaren hun duurzaam sociaal beleid verder te versterken.