Pro League bundelt krachten met clubs voor de slachtoffers van de overstromingen

De overstromingen die deze week vooral het zuiden en het oosten van ons land troffen en een bijzonder zware tol eisten in de provincie Luik, laten niemand onbetuigd. Ook de Pro League bundelt de krachten met de clubs, spelers en Eleven Sports en nodigt fans uit om een bijdrage te leveren voor de getroffen bevolking.

De schrijnende beelden van de voorbije dagen waren het sein voor veel mensen om solidariteitsacties op te zetten voor de getroffen bevolking. Supporterskernen van verschillende clubs toonden alweer hun gemeenschapsgevoel en startten al inzamelacties, clubs zetten initiatieven op om te helpen. De Pro League zal samen met de clubs en Eleven Sports een #ProLeagueHelps-noodfonds opzetten en financieren via giften en acties om de slachtoffers van de overstromingen te ondersteunen. Vanaf vandaag al kunnen fans die een bijdrage willen leveren dit doen via rekeningnummer BE 09 0689 3005 8457, met als vermelding solidariteit/Solidarité 14/7.

“ Niemand blijft onberoerd bij de verschrikkelijke beelden die we de voorbije dagen te zien kregen. Ik woon zelf in Theux, één van de zwaarst getroffen dorpen. Ik kan u vertellen dat de ravage enorm is. De ontreddering in ons dorp is hartverscheurend. De spontane solidariteitsacties van de fans zijn dan ook hartverwarmend. Het spreekt voor zich dat de Pro League, de clubs en Eleven Sports ook in actie treden.”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Wij zetten een noodfonds op dat we gaan financieren met bijdragen en acties. Dit fonds gaan we inzetten om de getroffen bevolking te helpen en we gaan ook middelen vrijmaken om de verschillende amateurclubs wiens infrastructuur volledig vernield is, te ondersteunen. Het is op momenten als deze dat we met het ganse Belgische voetbal moeten tonen dat we er zijn voor elkaar. De acties van fans en clubs tonen alvast aan dat de solidariteit van het voetbal bijzonder groot is en zal zijn.”

Vanavond tijdens de uitzending van de Supercup op Eleven Pro League zal de solidariteitsactie toegelicht worden.

Niemand blijft onberoerd bij de verschrikkelijke beelden die we de voorbije dagen te zien kregen. Ik woon zelf in Theux, één van de zwaarst getroffen dorpen. Ik kan u vertellen dat de ravage enorm is. Het spreekt voor zich dat de Pro League, de clubs en Eleven Sports ook in actie treden. Wij zetten een noodfonds op dat we gaan inzetten om de getroffen bevolking te helpen en we gaan ook middelen vrijmaken om de verschillende amateurclubs wiens infrastructuur volledig vernield is, te ondersteunen. Het is op momenten als deze dat we met het ganse Belgische voetbal moeten tonen dat we er zijn voor elkaar.Pierre François, CEO Pro League

Gerelateerde artikels