Pro League doneert 250 voetbaltrainingspakketten aan jongste slachtoffers overstromingen

Eind juli werden grote delen van het zuiden en het oosten van het land overstroomd door hevige regenval. De Pro League richtte een noodfonds, #ProLeagueHelps, op om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Vandaag donderdag 26 augustus zal de Pro League, samen met het ACFF, en in het bijzonder met het Comité de la Province de Liège, pakketten met voetbaltoebehoren uitdelen aan 250 kinderen die getroffen werden door de overstromingen.

Pierre François, CEO Pro League: “De overstromingen in de provincie Luik leidden tot een onmiddellijke reactie van de Pro League. Verschillende clubs en hun supporters toonden hun gemeenschapsgevoel en organiseerden inzamelacties voor de getroffen regio. Samen met haar clubs en mediapartner Eleven Sports zette de Pro League een noodfonds op waar supporters een solidariteitsbijdrage op kunnen storten.”

Vandaag deelt de Pro League samen met het ACFF, en in het bijzonder met het Comité de la Province de Liège, 250 pakketten met voetbaltoebehoren uit aan kinderen van gezinnen die alles verloren hebben door de overstromingen. Met het pakket wil de Pro League de jonge voetballers hulp bieden om zo hun favoriete sport in clubverband terug te kunnen beoefenen. worden. Naast het doneren van voetbaltrainingspakketten, zorgde de Pro League voor 1000 maaltijden voor de slachtoffers in de vallei van de Ourthe (Tilff-Esneux). De initiatieven worden gefinancierd via het noodfonds, #ProLeagueHelps.

“In de komende weken zal de Pro League verdere acties mee ontwikkelen om de slachtoffers verder te ondersteunen. Verder wenst de Pro League iedereen te danken die gul heeft bijgedragen aan het #ProLeagueHelps noodfonds”, aldus Pierre François.  

De overhandiging van de pakketten vindt plaats vanaf 14.00 uur op de parkeerplaats van het "Business Center" in de SAIVE, rue Cahorday n°1.