Pro League en clubs aanwezig tijdens 16e editie van de EFDN-Conferentie in Breda

Clubs, leagues en federaties van verschillende Europese landen verzamelden in het stadion van NAC Breda voor de 16e editie van de European Football for Development Network Conferentie, dit jaar in het thema van ‘Purpose & Sustainability’.

Medewerkers van foundations en diverse maatschappelijke projecten kwamen samen voor 3 dagen van Europese uitwisseling, kennisdeling en inspiratie voor de toekomst. Naast de Pro League tekenden verschillende Belgische profclubs present:  KAA Gent, Club Brugge, Royale Union Saint-Gilloise, OH Leuven, Sporting Charleroi en KAS Eupen.

“De Corona pandemie zorgde en zorgt nog steeds voor uitdagingen in het voetbal en in de samenleving. Het sterke Europese netwerk van EFDN bracht ook dit jaar opnieuw leerrijke voorbeelden van diverse maatschappelijke initiatieven en inspirerende workshops met andere clubs, leagues en federaties”, aldus Jan Cas,  Football & Community Manager van de Pro League.

Over EFDN

De Pro League is al 5 jaar actief lid van het European Football for Development Network. EFDN heeft als doel om een sterk netwerk tussen voetbalclubs, leagues en federaties te vormen waarin uitwisseling van kennis en ervaring vooropstaan. Deze internationale samenwerking biedt kansen om samen oplossingen aan te reiken voor problemen op vlak van educatie, sociale inclusie, gezondheid en (jeugd)-tewerkstelling.

Samen met de Belgische profclubs en alle EFDN leden gelooft de Pro League rotsvast in de transformerende rol die clubs en leagues kunnen en moeten spelen voor het genereren van een positieve impact op de samenleving.