Pro League en Sorare lanceren One Shot League: een block-chain gedreven fantasy voetbalervaring

Vandaag kondigen de Pro League, het Strategic Innovation Lab van Ubisoft en Sorare een innovatieve samenwerking aan met de lancering van One Shot League, beta version. In deze gloednieuwe fantasy football game gaan spelers aan de slag met digitale spelerskaarten en bouwen en managen ze virtuele teams, met aankoop en verkoop van deze digitale kaarten. Dit nieuw partnership, dat op zoek gaat naar innovatieve strategieën om de band met fans aan te halen, zet in op het verzamelen van input en feedback van fans en deelnemers om de best mogelijke gamers’ experience te ontwikkelen.

One Shot League is een competitief free-to-play fantasy voetbalgame waarbij spelers een team van 5 voetballers opstellen uit een selectie van Jupiler Pro League spelerskaarten. Elke speeldag wordt een nieuw team samengesteld en zo wordt er gestreden om de top van het klassement.

One Shot League daagt deelnemers uit om het onderste uit de kan te halen van hun tactische vaardigheden en skills. Elke kaart kan immers maar één keer gebruikt worden. Dé sleutel tot succes ligt daarom in de intensieve opvolging van de individuele prestaties (op basis van de data van Pro League Partner STATSPerform by Opta, wereldleider in sport data statistiek), en spelersstatistieken om zo de juiste beslissingen te nemen.  

“Innovatie is een onderdeel van ons DNA. Daarom zijn we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden die onze fans de kans geven hun passie volop te beleven. Eerder dit jaar lanceerden we Pro League Forward, een initiatief waarbij de beste techbedrijven samen gebracht worden om de voetbalpassie van onze fans via nieuwe ontwikkelingen extra dimensies aan te bieden, aldus Pierre François, CEO Pro League. “We waren de eerste voetbalcompetitie die in 2018 met Sorare in zee ging en nu zijn we ontzettend enthousiast om ook met Ubisoft samen te werken.”

Naast het orginele spelontwerp van Sorare, biedt One Shot League de winnaars van elke speeldag limited edition Sorare cards aan. De spelerskaarten, die gebruikt kunnen worden in beide games, versterken de prestaties van de deelnemers in de One Shot League.

De belangrijkste technologische innovatie van het spel is het gebruik van blockchain. Spelers worden eigenaar van de kaarten die ze verzameld hebben en kunnen ze deze in zowel de One Shot League als in Sorare gebruiken. Naast een grotere vrijheid voor de speler, maakt de technologie het ook mogelijk om te speculeren met de digitale kaarten en deze in te ruilen op digitale marktplaatsen.

Via de ontwikkeling van de One Shot League zet het Strategic Innovation Lab van Ubisoft verder in op het exploreren van de mogelijkheden die blockchain biedt in de videogames van de toekomst. Dit project bekijkt in het bijzonder de mogelijkheden om het concept van interoperabiliteit van spelelementen tussen verschillende games te implementeren zonder de gebruikelijke barrières van blockchain (het bezit van een digital wallet, technische kennis,..).

“Met One Shot League laten we zien hoe blockchain aan deelnemers nieuwe mogelijkheden biedt voor hun collectie digitale spelerskaarten”, zegt Nicolas Pouard, directeur Blockchain Initiative bij Ubisoft. “Vandaag stelt blockchain deelnemers in staat om met eenzelfde collectie kaarten deel te nemen aan beide fantasy footballgames. Wie weet kunnen ze morgen via blockchain genieten van een breed gamma aan games en omgevingen, met verschillende gebruiken of regels.”

De bètaversie van One Shot League is voor fans van de Jupiler Pro League gratis beschikbaar, zowel online als via mobile, vanaf nu, voor de komende speeldag die start op vrijdag 5 maart. De bètaversie loopt voorbij het einde van de reguliere competitie en zal ook nog gedurende de play-offs gespeeld kunnen worden door de fans.

Gerelateerde artikels