Pro League en Spring Media sluiten een akkoord over internationale mediarechten

© Photo News

De Pro League en Spring Media hebben een exclusief adviescontract afgesloten betreffende internationale mediarechten voor de Jupiler Pro League. Spring Media zal de Pro League adviseren bij de verkoop van de tv-rechten van de Jupiler Pro League in het buitenland. Het akkoord omvat de rest van het seizoen 2018/2019 en het volledige seizoen 2019/2020.

"De Belgische competitie geniet veel aanzien in Europa, het is een competitie waarin een aantal Belgische sterren van nu gevormd werden, zoals Kevin De Bruyne (Genk) van Manchester City, Romelu Lukaku (Anderlecht) van Manchester United, Axel Witsel (Standard de Liège) van Borussia Dortmund of Thomas Meunier (Club Brugge) van PSG " bevestigt José Moréno, een van de oprichters van Spring Media. "We kijken ernaar uit om de Pro League te ondersteunen met extra verkoop en exposure in alle onverkochte markten gedurende de periode, wat ons de kans geeft om nieuwe kanalen en distributiekanalen te verkennen."

Het agentschap zal ook actief zijn in de dagelijkse werking en een ondersteunende rol spelen bij technische vragen betreffende internationale distributie en coördinatie.

"Wij zijn verheugd om deze samenwerking met Spring Media aan te kondigen - een dynamisch en sterkgroeiend agentschap met uitgebreide internationale expertise op het gebied van sportrechten en distributie. Door nieuwe gebieden te verkennen, zullen we de algemene positie van de Pro League blijven versterken en de groei ervan versnellen, terwijl we meer fans de kans geven om hun team te volgen", aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

Volgens het rapport van Deloitte over de Pro League van 2017/18 is de belangstelling voor het Belgische voetbal sterk toegenomen. Het aantal toeschouwers is met ongeveer 200.000 toegenomen tot 3,4 miljoen en de diversiteit van de fanclubs wordt steeds groter. Ondertussen wint de Jupiler Pro League verder aan plaatsen in de UEFA-ranking en wordt het een kandidaat voor de titel van beste Europese subtopcompetitie dankzij een groeiend aantal Belgische clubs die deelnemen aan Europese competities. Eind 2018 eindigde de Jupiler Pro League op de 8e plaats, net achter de beste Europese competities.

Gerelateerde artikels