Pro League en VUB zetten in op duurzaam beleid

Samen met de onderzoeksgroep Sport & Society van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), organiseerde de Pro League een tweedaagse vorming rond duurzaam sociaal beleid voor haar clubs. De community-managers van de Belgische profclubs kregen ondersteuning bij het opstellen van hun strategisch beleidsplan.

De afgelopen twee dagen brachten de Pro League en de VUB de community-managers van de Belgische profclubs samen. Tijdens deze vormingsdagen kregen de clubs informatie over duurzaam sociaal beleid en hoe dit kan vertaald worden in een strategisch beleidsplan.

Dit beleidsplan stippelt concrete doelstellingen en acties uit die de community-manager op termijn bij zijn of haar club kan ondernemen. De voetbalclub inzetten als middel om de samenleving en de lokale gemeenschap te versterken, is daarbij het uitgangspunt.

De VUB en de Pro League hebben al sinds 2014 de handen in een structurele samenwerking waarmee ze de Belgische profclubs ondersteunen bij de ontwikkeling van hun sociaal beleid. Zo zag de handleiding 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor Professionele Voetbalclubs' het levenslicht en worden vormingen gegeven om de positie van de community-manager binnen de club te versterken.

De afgelopen opleidingsdagen versterken de professionalisering van het sociale beleid van de clubs. Een sterk beleidsplan, met een focus op structurele activiteiten en duurzame partnerships, helpt de community-manager om zijn doelstellingen intern en extern uit te dragen. De Pro League biedt haar clubs op die manier de kans om verder te bouwen aan een duurzaam sociaal beleid.

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini