Pro League haalt met Dennis Henderickx straffe sportief manager in huis

Dennis Henderickx (52) is deze week aan de slag gegaan als sportief manager van de Pro League. Met zijn voetbalkennis zal Dennis een belangrijke rol opnemen in de verdere professionalisering van onze competities, alsook in de ontwikkeling van het jeugd- en vrouwenvoetbal.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: "Het sportief beleid is de centrale as waarrond de Pro League elke dag draait. Daarom wordt Dennis een belangrijke schakel die in ons team nog ontbrak. Met zijn jarenlange ervaring bij KV Mechelen weet hij als geen ander hoe een profclub functioneert. Zijn kennis en netwerk zullen bijzonder waardevol zijn in de verdere uitbouw van de Jupiler Pro League en Challenger Pro League tot hoogwaardige en spannende competities. Een belangrijke opdracht voor Dennis wordt het ontwikkelen van een langetermijnstrategie voor het vrouwenvoetbal. Daarnaast zal hij zijn bagage bij de jeugdacademie van Malinwa goed kunnen gebruiken om nog meer hefbomen te creëren voor de talentontwikkeling van al onze clubs. We zijn dus heel erg blij Dennis te verwelkomen in ons team!”

Dennis Henderickx voetbalde zelf nog bij de jeugd van KV Mechelen en werkte er nadien 15 jaar, als jeugdtrainer en -verantwoordelijke, maar ook als sportief directeur van de A-ploeg. "Ik heb er een mooie periode gekend, maar de tijd was rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Nu stel ik mezelf graag ten dienste van het profvoetbal in België. Dat leek me de ideale stap in mijn carrière”, licht de 52-jarige Mechelaar de overstap toe. “Deze opportuniteit wilde ik niet laten schieten. Voetbal is mijn passie en daar wil ik elke dag mee bezig zijn. Het is een product in constante beweging. Stilstaan en berusten in wat we hebben, is achteruitgaan. Er ligt veel werk op de plank, maar dat schrikt me zeker niet af! Samen met alle clubs en partners kijk ik ernaar uit de huidige sportieve structuren te versterken en nieuwe opportuniteiten te ontdekken.”