Pro League kan van start in de provincie Antwerpen

© Photo News

De Pro League kan dit weekend van start in de provincie Antwerpen. De Pro League ontving zo net de bevestiging van Vlaams Minister van Sport Ben Weyts dat het profvoetbal van de Jupiler Pro League en de 1B Pro League opnieuw van start kan gaan met de trainingen en de wedstrijden voor de Antwerpse clubs. De Antwerpse Pro League clubs kunnen zo onmiddellijk de trainingen hervatten en de wedstrijden van dit weekend in de Jupiler Pro League vinden plaats, zoals voorzien.  

Op basis van de uitgewerkte protocollen, de gedetailleerde test- en opvolgingsprocedures en het voorbeeldige gedrag van de fans het voorbije weekend, besliste de minister vandaag om het professionele voetbal van start te laten gaan.

Zoals aangegeven in het CELEVAL-advies wordt ter zake ook een kader uitgetekend met concrete richtlijnen bovenop de reeds in detail uitgewerkte protocollen. Onder meer wordt daarin opgenomen dat spelers elk vermijdbaar contact ook effectief dienen te vermijden, zoals bvb. na afloop van een wedstrijd of het scoren van een doelpunt. Ook wordt de maatschappelijke voorbeeldfunctie van professionele clubs onderlijnd.

De Pro League verbindt zich er toe deze bijkomende maatregelen duidelijk te briefen aan de clubs en zal er op toezien dat de Jupiler Pro League dit weekend vlekkeloos van start gaat, op en naast het veld.

Gerelateerde artikels