Pro League, KBVB en Inter lanceren enquête over de toegankelijkheid van het Belgische voetbal voor fans met een beperking.

Gisteren werd de eerste onderzoeksenquête binnen het Erasmus+ Project 'Good Governance Needs Access and Inclusion’ gelanceerd. De enquête is een uitgelezen kans voor fans met een beperking in België, Frankrijk en Duitsland om directe inspraak te krijgen in het toegankelijkheidsbeleid. De Pro League moedigt dan ook fans met een beperking aan om hun mening te geven over hun ervaringen bij voetbalwedstrijden.

Ben je zelf een voetbalfan en heb je een beperking? Neem dan hier deel aan de enquête.  

Alternatieve versies van de enquête, waaronder een easy-to-read-versie zijn op verzoek verkrijgbaar. De enquête kan worden ingevuld tot en met 14 november 2021.

Dit Erasmus + project is een Europese samenwerking tussen (de) nationale voetbalfederaties en voetballeagues van België (KBVB en Pro League), Frankrijk (FFF en LFP) en Duitsland (DFB en DFL) en wordt gecoördineerd door het Centre for Access to Football in Europe (CAFE) en de Universidade Europeia - Portugal (ENSILIS).

Ook nationale supportersverenigingen voor fans met een beperking uit deze drie landen zijn partners in dit project: Inter en INSIDE voor België. 

Het doel van deze eerste enquête voor voetbalfans met een beperking is het in kaart brengen van de huidige toegankelijkheid van stadions en clubs. Met deze resultaten zullen de projectpartners een langetermijnstrategie uitstippelen en prioritaire acties bepalen om de toegankelijkheid en inclusie in het voetbal te versterken.

Meer weten over het ''Good Governance Needs Access and Inclusion'-project? Meer informatie kan u hier lezen.