Pro League lanceert Engelstalige website

Steeds meer buitenlandse fans tonen interesse in de Jupiler Pro League en haar voetballers. Onze wedstrijden worden intussen al in 108 verschillende landen uitgezonden of gestreamd. Om de internationale supporters beter te kunnen bereiken, lanceert de Pro League een Engelstalige website en samenvattingen met Engelse commentaar.

Van over de hele wereld kijken voetballiefhebbers met belangstelling naar de Pro League-competities. In Denemarken volgen ze maar wat graag de exploten van Casper Nielsen, de Nigeriaanse fans willen geen doelpunt van Paul Onuachu missen, de Canadezen kijken met argusogen naar de ontwikkeling van Tajon Buchanan of Liam Fraser en ook Japanse sterren als Junya Ito en Shinji Kagawa lokken elk voetbalweekend internationale fans naar het tv-scherm.

Om die supporters beter te bedienen, onze internationale talenten meer aandacht te geven en de visibiliteit van de Belgische competities te verhogen, lanceert de Pro League een Engelstalige website. Voortaan zal een selectie van onze belangrijkste nieuwsartikelen beschikbaar zijn voor een breder publiek. Maar de fan kan ook de klassementen van de Jupiler Pro League en 1B Pro League, de wedstrijdoverzichten, dataprofielen van spelers, samenvattingen en video’s in het Engels raadplegen. 

CEO Lorin Parys: “Onze Belgische voetbalcompetities bereiken elke week fans in liefst 108 verschillende landen. Om hen beter te kunnen informeren en entertainen, is het een logische stap om ook een deel van onze communicatie in het Engels beschikbaar te maken. Dankzij Eleven Sports kunnen de duizenden internationale fans nu ook samenvattingen van onze wedstrijden bekijken, met commentaar in het Engels. Een stap vooruit voor onze buitenlandse fans, onze clubs, spelers en de Jupiler Pro League.”