Pro League ondersteunt UNICEF programma in Jemen

Terwijl de humanitaire noden in Jemen nooit zo acuut zijn geweest, blijft de financiering voor noodhulpprogramma’s een zeer moeilijk verhaal. Daarom zal de Pro League, na de ondersteuning van binnenlandse organisaties als Younited, de Belgische Voedselbanken en Tele Onthaal, nu de noodhulpprogramma’s van UNICEF in Jemen bijstaan.

Jemen is een van de armste landen ter wereld en een van de gevaarlijkste plekken voor kinderen. Door de aanhoudende oorlog is de situatie er uitgegroeid tot een van de grootste humanitaire catastrofes ooit. Kinderen moeten er niet alleen dagelijks de verschrikkingen van de oorlog doorstaan, ze lijden ook onder de extreme armoede, een falend gezondheidssysteem en ondervoeding. Alsof dat alles nog niet genoeg was, zorgt de COVID-pandemie voor een crisis bovenop een crisis.

•          Van de 28 miljoen kinderen hebben maar liefst 12.2 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig

•          2 miljoen kinderen lijden aan ernstige ondervoeding

•          70% van de gezinnen in Jemen heeft geen toegang tot zuiver water

Ondanks de moeilijke veiligheidssituatie in Jemen slaagt UNICEF er als één van de weinige hulporganisaties nog steeds in om de zwaarst getroffen en meest kwetsbare gemeenschappen te bereiken.

“We ondersteunen verschillende binnenlandse initiatieven. In de huidige omstandigheden is het echter belangrijk om niet te vergeten dat er ook op andere plaatsen in de wereld acute, maar vaak vergeten crisissen plaatsvinden. De situatie in Jemen is huiveringwekkend. Er is al 5 jaar een oorlog aan de gang, met de kinderen als grootste slachtoffer. Met een bijdrage van minstens 25.000 euro uit het fonds van de Covid-vergoedingen wil de Pro League het hulpprogramma van UNICEF in Jemen ondersteunen en het leven van de meest kwetsbare kinderen in tijden van crisis helpen beschermen.”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

Via een banner die vanaf dit weekend tot het einde van de play-offs tijdens de live uitzendingen op het scherm verschijnt, zullen ook de kijkers de mogelijkheid krijgen om de inspanningen van UNICEF te ondersteunen. 

“Voor vele duizenden kinderen is Jemen momenteel de hel op aarde.  De UNICEF-teams ter plekke zetten alles in het werk om de situatie van de kinderen  te verbeteren. Dat kunnen we uiteraard niet alleen.  Alle hulp is meer dan welkom. Vandaar dat we bijzonder opgetogen zijn over de steun van de Pro League.  .  Wij danken de Pro League van harte om er samen met ons voor te zorgen dat de kinderen in Jemen niet vergeten worden“, zegt Philippe Henon woordvoerder van UNICEF België.

Meer informatie over het noodhulpprogramma van UNICEF in Jemen via: https://www.unicef.be/nl/wat-doet-unicef/noodhulpprogrammas/jemen

Gerelateerde artikels