Pro League organiseert integrity sessions over kansspelen

In het kader van het samenwerkingsprotocol tussen de Pro League en de Kansspelcommissie, engageert de Pro League zich om zowel voor de jeugdteams als voor de A-kernen van elk Pro League-team integrity sessions te voorzien over gokverslaving.

In deze sessies worden spelers gewezen op de geldende regelgeving inzake weddenschappen, de risico's op manipulatie van wedstrijden en het gevaar van gokverslaving. Deze problematiek van gokverslaving wordt, op vraag van de Kansspelcommissie in het bijzonder, toegelicht door ervaringsdeskundigen. Voor deze sessies werkt de Pro League samen met de KBVB en haar betting partner Unibet.

De A-kernspelers van Cercle Brugge en de jeugdselecties van Club Brugge kregen gisteren bezoek van Scott Davies, Brits voetballer en voormalig gokverslaafde, die de spelers kwam wijzen op de gevaren van ongecontroleerd gokken en matchfixing.

De integrity sessions worden door de Pro League gefinancierd vanuit haar sociale budget, dat onder meer gestoffeerd wordt met de vergoedingen die clubs opgelegd krijgen bij schorsingen van wedstrijden.

Gerelateerde artikels