Pro League organiseert samen met Febelfin workshop over dienstverlening banken en compliance

De Pro League organiseerde vandaag in samenwerking met Febelfin een infovergadering over de toegang tot de bankdiensten voor voetbalclubs en compliance strategiën die voetbalclubs dienen in te voeren in hun werking. Deze workshop kadert in de doelstelling van de Pro League om best practices rond transparantie en good governance samen met de clubs in te voeren in het profvoetbal.

Zoals aangegeven in de conclusies na de Algemene Vergadering van gisteren 17 december, zet de Pro League samen met haar clubs volop in op transparantie, good governance en compliance binnen het Belgische profvoetbal. In die context werd samen met Febelfin vandaag een workshop georganiseerd voor de Pro League teams. Deze infovergadering bood de clubs duiding over de vereisten die vanuit de wetgeving en de bankenwereld  opgelegd worden aan rekeninghouders uit specifieke sectoren zoals de voetbalwereld. Daarnaast stelden zowel Club Brugge als OHL hun compliance strategy voor.
 
Pierre François was tevreden met dit gezamenlijk initiatief van Febelfin en de Pro League "Deze vergadering kadert helemaal in onze objectieven om meer transparantie in het beleid van het Belgische profvoetbal te installeren. Daarnaast brachten de uiteenzettingen van zowel Febelfin als onze clubs zeer informatieve elementen voor onze clubs. De voorbije maanden zijn verschillende van onze clubs geconfronteerd met problemen in de toegang tot Belgische banken. Overleg als vandaag met de federatie van de bankensector en info over best practices kan onze clubs helpen om hun beleid te versterken en een constructieve dialoog aan te gaan met de bankensector".
 
Karel Van Eetvelt, CEO van Febelfin, beaamde de positieve dialoog: "De informatievergadering verliep in constructieve sfeer en liet ons toe duiding te geven bij de strenge antiwitwasverplichtingen die banken in kader van dienstverlening aan klanten-voetbalclubs dienen na te leven. De banksector noteerde ook de maatregelen die bepaalde clubs hebben genomen ter versterking van hun bestuur en beleid. Via dergelijk dialoog kunnen we samen blijven nadenken over initiatieven die clubs kunnen nemen teneinde de transparantie in de voetbalsector te verhogen."
  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini