Pro League reikt Pro League+ label uit

© Photo News

17 Pro League-clubs ontvangen deze week het Pro League+ label. Dit label wordt toegekend aan de Pro League-clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten met aandacht voor de lokale context, duurzame samenwerkingen en activiteiten.

De belangrijkste maatschappelijke doelstelling van de Pro League is om haar clubs een rol te laten opnemen als geloofwaardige sociale actor met duurzame, structurele samenwerkingen en projecten.

De Pro League voorziet hiervoor begeleiding, onder meer via een samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Zo kunnen clubs zowel bij de opmaak als de evaluatie van hun beleidsplan ondersteuning genieten van de vakgroep Sport & Society van de VUB.

De evaluatie van het sociale beleid van de clubs gebeurt door een jury, op basis van de ingediende beleidsplannen, de kwaliteit van de samenwerkingen, acties en projecten en de medewerking aan gemeenschappelijke acties. 17 van de 24 clubs behaalden het Pro League+ label 2019. KAS Eupen behaalde het label voor de eerste maal.

De Pro League reikt niet alleen het label uit. De clubs ontvingen het voorbije jaar ook financiële middelen, op basis van de kwaliteit van hun maatschappelijk beleid, om hun sociale werking uit te bouwen. De 17 geselecteerde clubs ontvingen samen 100.000 euro in 2019.

Aan de hand van drie pijlers: begeleiding op maat, financiële ondersteuning en criteria die kwaliteit nastreven, zet de Pro League verder in op de professionalisering en versterking van het sociale beleid van haar clubs.

De 17 clubs die het Pro League+ label 2019 ontvangen zijn:
- KAA Gent
- Club Brugge
- KRC Genk
- Waasland-Beveren
- OH Leuven
- Standard de Liège
- KSV Roeselare
- KV Kortrijk
- Zulte Waregem
- Sporting Charleroi
- RSC Anderlecht
- KV Oostende
- KAS Eupen
- KV Mechelen
- RE Mouscron
- Beerschot VA
- Royal Antwerp FC

Gerelateerde artikels