Pro League schenkt 50.000 maaltijden aan de Voedselbanken

© Photo News

Door de coronacrisis neemt het aantal kwetsbaren in de samenleving sterk toe. Daarom doet de Pro League een gift van 100.000 euro aan de Voedselbanken. Hiermee kunnen de Voedselbanken 50.000 maaltijden voorzien. Daarnaast zet de Pro League een campagne op om clubs en voetbalsupporters te motiveren om ook een bijdrage te doen.

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een netwerk van negen regionale voedselbanken die hulp verschaffen aan wie daar nood aan heeft. Vorig jaar verzamelden ze 17.936 ton voedsel in, en verdeelden dat aan 168.476 behoeftigen.

Tijdens deze coronacrisis neemt het aantal mensen dat beroep doet op een voedselbank sterk toe. De voorraden raken op, en de voedselbanken moeten zelf voedingsmiddelen aankopen om die te kunnen verdelen. Daardoor stijgen hun uitgaven flink.

Samen één doel: zorgen voor een sterke bank

De raad van bestuur van de Pro League besliste op 2 april om de voedselbanken te steunen met een gift van 100.000 euro. CEO Pierre François: "Iedere voetbalsupporter weet dat een ploeg meer is dan de basiself op zondag. Om de moeilijke momenten tijdens het seizoen door te komen, is een sterke bank cruciaal. Zo is het nu ook voor de samenleving. In deze moeilijke periode is het belangrijk dat er een sterke voedselbank is." Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, is blij met de gift. "In naam van de Belgische Voedselbanken, de 618 aangesloten liefdadigheidsverenigingen en alle mensen die beroep moeten doen op gratis voedselhulp, wens ik de Pro League oprecht te danken voor dit nobel initiatief. Dit mooie gebaar van solidariteit is hartverwarmend en motiveert alle vrijwilligers om zich blijvend te engageren in de strijd tegen de honger in ons land."

Naast de financiële steun zal de Pro League zich via haar eigen communicatiekanalen en die van haar clubs richten tot voetbalsupporters in het hele land. Ze wil die zo bewust maken van het maatschappelijke belang van de voedselbanken, en hen oproepen om ook een financiële bijdrage te doen. Dat kan op www.foodbanks.be en op rekeningnummer BE15 0682 1093 6530.