Pro League Schools Cup wordt PlayStation Schools Cup!

Op zaterdag 25 mei wordt het Schierveldestadion van KSV Roeselare omgetoverd tot het decor van de PlayStation Schools Cup. Voor deze vijfde editie wordt het scholentornooi van de Pro League immers omgedoopt tot de PlayStation Schools Cup. Opnieuw geven scholenteams het beste van zichzelf op dit tornooi waar plezier en sportiviteit centraal staan.

De PlayStation Schools Cup is een initiatief van de Pro League en de professionele voetbalclubs. Het tornooi biedt jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans hun favoriete sport één dag te beleven zoals echte profs: ze spelen in de outfits van hun favoriete team, maken gebruik van de infrastructuur van een topclub en beleven in het stadion de sfeer van een profwedstrijd. Een dag om nooit te vergeten in een sfeer van ontspanning en fair-play.

De voorbije weken hielden Pro League clubs scholentornooien en selectiemomenten die de scholenteams aanduidden die in Roeselare de eer van de club zullen verdedigen. De teams worden tijdens het tornooi aangemoedigd door hun ouders, medeleerlingen en supporters. Zoals echte profs zullen ze de wedstrijden spelen in de kleuren van hun favoriete club.

Meer dan voetbal

De PlayStation Schools Cup is een sportief voetbaltornooi maar draait om veel meer dan voetbal. De PlayStation Schools Cup wil een tornooi zijn waar elk kind, zonder onderscheid, kan aan deelnemen. Zo bestaat elk team uit minstens 4 meisjes.

Naast de sportieve prijs reiken we, naar de geest van het tornooi, nog enkele andere prijzen uit. Zo is er het fair-play klassement waarbij op het einde van de dag de meest sportieve ploeg in de bloemetjes wordt gezet. Ook de supporters kunnen in de prijzen vallen. De ploeg met de leukste en meest positieve supporters wordt beloond met een mooie prijs.

Elk deelnemend team werd tenslotte gevraagd om in ruil voor hun deelname een sociale actie op te zetten. Een jury zal de inzendingen beoordelen en bekroond het mooiste initiatief.

Iedereen is welkom om de jongens en meisjes aan te moedigen, zaterdag 25 mei, in het Schierveldestadion van KSV Roeselare.

(Diksmuidsesteenweg 374 8800 Roeselare)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten