Pro League start procedure inzake Respect voor Scheidsrechters na verklaringen van Onur Kaya

© Tomas Sisk / Photo News

Het management van de Pro League startte de procedure op van het reglement inzake Respect voor Scheidsrechters. Dit gebeurde naar aanleiding van verklaringen van speler Onur Kaya (KV Mechelen) na de wedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen R. Union SG van dinsdag 29 januari.

Het reglement, dat van kracht is sinds 1 januari van dit jaar, stipuleert dat bij verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten, deze door het management van de Pro League worden voorgelegd aan de ad-hoc commissie bevoegd voor de uitvoering van dit reglement. Deze commissie zal de beschuldigde horen en zijn advies voorleggen aan het management van de Pro League die verdere stappen onderneemt. Mogelijke sancties zijn een opgelegde vergoeding van 5.000 euro bij een eerste veroordeling tot 10.000 euro in geval van recidive.

De opgelegde vergoedingen worden integraal geïnvesteerd in acties die het imago en de werking van het arbitragekorps versterken (wervingsacties, referee academy,...).