Pro League tevreden over akkoord omtrent salarisvermindering bij Standard de Liège

© PhotoNews / Panoramic

De Pro League, bij monde van zijn CEO Pierre François, toont zich tevreden over het financieel akkoord dat Standard de Liège en de spelers van de A-kern hebben gesloten om samen de corona-crisis door te komen.

De situatie rond de tijdelijke werkloosheid bij Standard de Liège veroorzaakte enkele weken geleden beroering. CEO Pierre François nam het initiatief voor een onderhoud tussen vertegenwoordigers van de Luikse club en Sporta. Dit overleg mondde, dankzij de constructieve houding van de directie van de club en Sporta uit in een bevredigend akkoord.

Pierre François is dan ook tevreden met het akkoord dat vannacht bereikt werd: "De Raad van Bestuur van de Pro League adviseerde op 25 maart de clubs nog om het regime van tijdelijke werkloosheid niet in te roepen voor haar spelers. Op 9 april hebben we een eerste overleg gefaciliteerd tussen Sporta en de club om de situatie grondig te bespreken. Ik ben tevreden dat het overleg nu is uitgemond in een positief akkoord dat aansluit bij de aanbevelingen die de Pro League deed en wil zowel de directie van de club als Sporta danken voor hun constructieve houding en werkwijze in dit dossier."

"Dat er bovendien een aanzienlijk deel van deze verlaging naar de Luikse ziekenhuizen zal gaan om hen te steunen in hun strijd tegen deze pandemie, is zeer knap. Het is belangrijk dat we ons als voetbalclubs in de huidige context in woord en daad solidair tonen met de samenleving vandaag. Het akkoord tussen Standard de Liège en haar spelers is een schoolvoorbeeld van dit principe.", aldus een opgetogen CEO Pierre François.