Eleven Sports, Pro League en fans op zoek naar mooiste voetbalshirt uit Pro League-geschiedenis

Wat is het mooiste en meest iconische shirt uit de Belgische voetbalgeschiedenis? Dat bepaalt elke fan zelf de komende weken! Eleven Sports gaat samen met de Pro League via een online stemming op zoek naar het Ultimate Shirt.

Vorig seizoen lieten Eleven Sports en de Pro League de Belgische voetbalfan het ultieme Eleven Dream Team samenstellen. Uiteindelijk stemden meer dan 50.000 fans voor dat favoriete elftal. Dit jaar gaan Eleven Sports en de Pro League op zoek naar de mooiste, meest iconische voetbalshirts op de Belgische velden. Opnieuw werd samengewerkt met Sportizon en Hincha om de actie uit te werken. 

Van elke club uit de Jupiler Pro League of 1B Pro League zijn de shirts uit 50 seizoenen Pro League verzameld. De fans kunnen hun 3 favoriete shirts kiezen uit de in totaal 1.750 thuis- en uitshirts van alle clubs vanaf het seizoen 1972-73 tot nu. Per club zal er 1 Ultimate Shirt overblijven. In een tweede fase kiezen de fans en journalisten uit de 26 overgebleven Ultimate Club Shirts het enige echte ‘Pro League Ultimate Shirt’.

De clubs hebben zelf alvast het voorbeeld gegeven. Voor het nieuwe Panini-album (dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert) hebben de clubs hun meest iconische thuis- & uitshirt van de afgelopen 50 seizoenen al gekozen. Die zijn speciaal voor deze jubileumeditie op een Panini-sticker beland. Maar zijn de fans het eens met deze selectie?

Vanaf vandaag, maandag 6 december, is het aan de fans. Stemmen kan op https://ultimateshirt.elevensports.be tot en met 31 januari. Wie gestemd heeft kan zijn of haar keuze meteen delen met (voetbal-)vrienden en familie! Bovendien maakt elke deelnemer kans op een gesigneerd shirt van zijn of haar favoriete club.

Guillaume Collard, CEO Eleven Sports België en Chief Rights Acquisition and Distribution Officer Eleven Sports Group: 

« Elke voetbalfan heeft nostalgische herinneringen aan de gloriedagen van zijn of haar favoriete club, en de iconische shirts die daarbij horen. Met deze wedstrijden ontsluiten we 50 seizoenen Belgisch topvoetbal en gaan we samen met de fans op zoek naar het meest iconische shirt uit de geschiedenis van de Pro League. »  

Gerelateerde artikels