Pro League vangt het seizoen aan achter gesloten deuren

© Photo News

Oproep aan de fans om de wedstrijden van thuis te volgen

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag unaniem dat de start van het seizoen 2020-2021 achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

De bestuurders van de Pro League namen, na overleg met het beleid en de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad gisteren, gezamenlijk deze beslissing om zo uniformiteit in de wedstrijdorganisatie te verzekeren, duidelijkheid aan toeschouwers en de samenleving te bieden en vooral, de gezondheidstoestand van iedereen in en rond het voetbal te verzekeren.

Samen met alle clubs wil de Pro League ook een oproep doen aan alle supporters om in de huidige omstandigheden de wedstrijden in de veiligheid van de huiskamer of de bubbel te volgen en vooral niet samen te komen. Enkel door de maatregelen zo strikt mogelijk op te volgen, kunnen we de start van het voetbalseizoen verzekeren, te beginnen met de finales van dit weekend waar iedereen zo hard naar uitgekeken heeft

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie werkt de Pro League in nauw overleg met de overheid en alle betrokken partijen samen om deze situatie op een veilige en verantwoorde wijze het hoofd te bieden. Dit engagement gaat gepaard met de bezorgdheid voor de financiële en economische gevolgen voor de profclubs, die zwaar geimpacteerd worden door de effecten van de Covid-19 pandemie.

De Pro League herhaalt dat ze voorbereid is om in alle veiligheid het seizoen van start te laten gaan en hoopt dit in samenwerking en overleg met de overheid, clubs, supporters en alle stakeholders te kunnen realiseren.