Pro League verlengt digitaal partnership met Sorare

De Pro League kondigt vandaag haar verlengd en uitgebreid partnership aan met ‘Global Fantasy Football Game’ Sorare.

De Pro League was de eerste professionele voetballiga die, in 2018, een partnership met Sorare aanging om digitale verzamelkaarten van haar spelers uit te brengen. De Pro League-strategie, die innovatie als een middel ziet om verder te groeien, was daarbij leidend. Een ambitie die de Pro League verder onderstreept met het net gelanceerde Pro League Forward.

Het innovatieve inzicht dat voetbalverzamelaars ook in de digitale wereld spelerskaarten op een veilige manier willen verzamelen en uitwisselen, staat centraal bij Sorare. Sorare bouwde daarom een online markt uit, gebaseerd op de blockchain technologie, waar gebruikers digitale, officieel gelicentieerde verzamelkaarten van spelers kunnen uitwisselen. Meer dan 40.000 gebruikers van het platform kunnen intussen de Jupiler Pro League spelerskaarten verzamelen. Deze kaarten krijgen hun echte waarde door de link met het ‘fantasy voetbalspel’ van Sorare, waar alle wedstrijden van de Jupiler Pro League in worden meegenomen.

De Pro League onderschrijft zo mee de visie van Sorare om het ‘go-to fantasy spel’ te worden en de beleving van live voetbal op die manier te versterken. Belgische voetbalfans kunnen met hun favoriete spelers aan de slag door de kaarten van deze spelers te verzamelen en ze in hun team bijeen te brengen. De score van de kaart zal dan afhangen van de prestaties van die spelers tijdens ‘het echte werk’, zowel de Jupiler Pro League- als Europese wedstrijden.

Meer dan 97 voetbalclubs in Europa, Azië en de V.S. – waaronder Juventus, Atlético Madrid & Olympique Lyon - sloten al een akkoord met Sorare om hun fans zo de kans te geven de officiële kaarten van hun favoriete spelers te verzamelen en te ruilen.  De Pro League was de eerste league die met Sorare in zee ging met het oog op internationale exposure en het nastreven van nieuwe inkomsten.

De vernieuwde samenwerking houdt een hechtere relatie tussen de Pro League en Sorare in, waarbij ingezet wordt op het samen uitwerken van innovatie- en marketing-initiatieven. Sorare en de Pro League zullen daarbij ook de ontwikkeling van een eigen ‘fantasy game’ opzetten.

Nicolas Julia, CEO van Sorare, licht toe: “We zijn een strategisch, maar simpel spel waarbij fans hun voetbalkennis ten volle kunnen benutten.  We zijn verheugd om dit nieuw en groter partnership met de Pro League te kunnen ondertekenen. Zij waren de eersten die in ons en onze visie geloofden en deze verlenging toont dat ons model duurzaam is.”

“Sinds de lancering in maart 2019, hebben we gezien dat de gebruikers sterke interesse tonen in de spelers van de Jupiler Pro League."Pierre François, CEO Pro League

Pierre François, CEO van de Pro League, beaamt: “Innovatie is cruciaal voor ons. Toen we 2 jaar geleden de eerste voetballiga waren om een samenwerking met Sorare aan te gaan, was dat op basis van de kwaliteit van de oprichters en ons enthousiasme over hun ambitieuze visie om een wereldwijd ‘fantasy voetbalspel’ op te bouwen met blockchain kaarten. Sinds de lancering in maart 2019, hebben we gezien dat de gebruikers sterke interesse tonen in de spelers van de Jupiler Pro League. We zijn blij met deze nieuwe, ambitieuze samenwerking die ons beiden de mogelijkheid geeft om verder te groeien.”