Pro League verlengt samenwerking met Gamebasics

De Pro League is verheugd vandaag haar verlengde samenwerking met Gamebasics te kunnen aankondigen. Gamebasics is de ontwikkelaar van het voetbalmanagementspel ‘Online Soccer Manager’.

De komende twee seizoenen zullen opnieuw alle clublogo’s en spelersfoto’s van de 18 clubs in de Jupiler Pro League in ‘Online Soccer Manager’ terug te vinden zijn.

Online Soccer Manager’ (OSM) is een populair voetbalmanagementspel, dat zowel in de browser als via de app van de game kan worden gespeeld. Je kiest je favoriete voetbalclub, koopt en verkoopt spelers, bepaalt de opstelling en kiest de juiste tactiek.

Al sinds 2015 werkt de Pro League samen met Gamebasics. De populariteit van het spel blijft nog stijgen. De app is intussen beschikbaar in 50 landen en werd al 50 miljoen keer gedownload.

“Wij zijn blij dat we voor de Belgische fans van ons spel een stukje authenticiteit toevoegen met het gebruik van de spelersfoto’s en clublogo’s, en zo bijdragen aan het vergroten van de merkbekendheid van de Jupiler Pro League wereldwijd”, aldus Dave van Velzen, Chief Marketing Officer van Gamebasics.

Een van de belangrijkste pijlers van het succes van OSM is het sociale aspect van de game. Er is géén singleplayer. OSM is leuk omdat je het met anderen speelt. Dat kunnen wildvreemden zijn aan de andere kant van de wereld maar ook je vrienden en collega’s dicht bij huis.

“Het samen spelen met anderen is wat Online Soccer Manager onderscheidt van andere games in zijn categorie. Het is ook een waardevolle manier om – in de huidige context – in contact met elkaar te blijven en verbonden te zijn”, aldus Stijn Van Bever, Head Of Communication van de Pro League.

Elke Belgische voetbalfan is ook een beetje voetbalcoach. Wil jij nog verder gaan bij het geven van aanwijzingen aan je favoriete ploeg en het bedenken van de juiste tactiek en opstelling? Coach online je favoriete ploeg met OSM en word virtueel kampioen van België.

Het samen spelen met anderen is wat Online Soccer Manager onderscheidt van andere games in zijn categorieStijn Van Bever, Head of Communication Pro League

Gerelateerde artikels