Pro League veroordeelt incidenten tijdens R. Union SG – K. Beerschot VA

De Pro League veroordeelt de incidenten tijdens R. Union Saint-Gilloise – K. Beerschot V.A. die leidden tot het definitieve affluiten van de wedstrijd door scheidsrechter Boucaut. "Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions."

CEO Lorin Parys: “Gisterenavond leefden meer dan honderdduizend supporters in onze stadions en een miljoen fans voor de buis mee met de spannende sportieve ontknoping van de reguliere competitie. Maar zo’n dertig mensen vonden het nodig om dat voetbalplezier te vergallen. Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions. Als we voetbal willen doen groeien en aantrekkelijk houden voor fans en families moet die lijn kristalhelder zijn. Veiligheid is voor mij een prioriteit. Daarom werk ik op dit ogenblik samen met de alle bevoegde diensten aan strengere sancties die we met al onze clubs bij het begin van het nieuwe seizoen invoeren.”

Wat gebeurt er nu?

De Pro League legt Beerschot onmiddellijk een boete van 50.000 euro op, zegt Parys; “Het verslag van de Match Delegate bevestigt immers dat de supporters van Beerschot de oorzaak waren van het vroegtijdig einde van de wedstrijd.”

Wat het sportieve resultaat en eventuele disciplinaire sancties betreft, zijn bondsinstanties bevoegd aangezien de wedstrijd definitief gestaakt werd door de scheidsrechter. Het bondsparket heeft vanaf de wedstrijddag 7 kalenderdagen om een bondsactie in te dienen op basis van het verslag van de Match Delegate. De Disciplinaire Raad roept de partijen minstens 7 dagen op voorhand op. Partijen hebben na de uitspraak nog een beroepsmogelijkheid voor het BAS. 

Lorin Parys: “Het is in het belang van de fans en de clubs om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over de punten met de start van de Play-offs in zicht. Ik ben er zeker van dat de bondsinstanties snel zullen werken met het oog op de sportieve kalender. Ondertussen heb ik ook contact gelegd met de betrokken clubs en ook zij willen zo snel mogelijk klaarheid. We hopen dus op een spoedige uitspraak.”