Pro League veroordeelt racistische uitlatingen tegen Faris Haroun (R. Antwerp FC.)

De Pro League veroordeelt de racistische uitlatingen waar Faris Haroun gisteren het slachtoffer van werd naar aanleiding van de wedstrijd R. Antwerp FC – Club Brugge. Dergelijke uitlatingen zijn onaanvaardbaar en kunnen niet meer zonder gevolg blijven.

De Pro League wil zijn volle steun uitspreken aan de kapitein van Antwerp en staat achter de klachten die de club en de speler zetten en juicht toe dat ook Club Brugge de uitlatingen duidelijk veroordeelt en mee klacht indient.

De Pro League werkte reeds een kader uit voor de sanctionering van discriminerende en racistische uitspraken in de stadions en werkte de voorbije maanden aan een soortgelijk kader rond racistische en discriminerende uitlatingen op social media. Wij zullen de contacten met de overheden, de Voetbalcel en Unia hierover nog intensifiëren opdat zo snel mogelijk concrete acties kunnen gebeuren. De Pro League kan niet aanvaarden dat haar spelers beledigd worden.

De Pro League is opgetogen met de solidaire reacties vanuit het voetbal en daarbuiten om Faris Haroun te steunen en zal de komende speeldag samen met alle clubs een duidelijk gebaar stellen. Racisme heeft geen plaats. Niet in of buiten het voetbal, niet in de tribunes en niet op social media.