Pro League versterkt actieplan spreekkoren met uitbouw educatief luik

De Pro League zet verder in op zijn actieplan inzake discriminerende en kwetsende spreekkoren.

In overleg en met de steun van het Kabinet van voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir werden in het najaar al de krijtlijnen uitgetekend van het educatief luik in het actieplan. Na de herschikking van de federale regering zal dit plan uitgebouwd worden in overleg met het Kabinet van Minister Peeters.

Naast de verplichte vormingen voor zij die zich bezondigen aan spreekkoren, zullen er ook educatieve materialen uitgewerkt worden om clubs te ondersteunen om ook preventief te werk te gaan. In samenspraak met de KBVB en de amateurvleugels zal de Pro League, binnen het kader van zijn maatschappelijke opdracht, deze vormingen ook actief aanbieden aan amateurclubs en ook andere sportfederaties en -clubs die hiermee aan de slag wensen te gaan.

De Pro League zal op korte termijn ook het initiatief nemen om verschillende expertenorganisaties rond de tafel te brengen en hun expertise inschakelen voor de uitwerking van deze vormingen. Zo wordt binnenkort al samen gezeten met het Joods Museum van België. Tenslotte zal voor de uitbouw van de vormingen het CSR-departement van de Pro League versterkt worden en gaat de Pro League op zoek naar een projectmedewerker voor dit educatieve luik.