Pro League vraagt agendering geleidelijke terugkeer publiek op Nationale Veiligheidsraad van donderdag 20 augustus

De Raad van Bestuur van de Pro League die vandaag vergaderde, pleit voor de agendering van de geleidelijke terugkeer van publiek tijdens voetbalwedstrijden op de Nationale Veiligheidsraad van donderdag 20 augustus.

Na 20 officiële wedstrijden (de finale van de Croky Cup en de finale van 1B meegerekend) verloopt de heropstart van onze nationale voetbalcompetitie vlekkeloos.

De voetbalfan blijkt één van de betere leerlingen van de Covid-19-klas. Fans volgen de oproepen van de clubs en de Pro League om de wedstrijden van thuis uit te volgen bijzonder goed op.

De Pro League besloot op 28 juli om de competitie aan te vangen achter gesloten deuren. De financiële implicaties van de huidige situatie zijn echter niet min. Deze lopen in een verlies van enkele honderdduizenden euro’s per wedstrijd.

De protocollen en de voorbereidingen zijn klaar om met een geleidelijke terugkeer van het publiek in onze stadions te starten. Uit naam van onze clubs vraagt de Pro League daarom om deze geleidelijke terugkeer van publiek op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus te plaatsen, opdat wij vanaf september, in nauw en constructief overleg met alle stakeholders, opnieuw fans naar het voetbal kunnen brengen.

De kwaliteit van de protocollen en plannen en de ervaringen van de voorbije wedstrijden tonen aan dat deze terugkeer op ordentelijke en veilige wijze kan en zal gebeuren.

Gerelateerde artikels