Pro League zet samen met clubs en Minister Demir in op afvalverwerking bij wedstrijden

© Photo News

Komende donderdag, 28 november, organiseert de Pro League een workshop voor haar clubs over de nieuwe regionale wetgeving over het gebruik van cateringmateriaal op events. Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir zal samen met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) het nieuwe decreet en de praktische gevolgen voor de clubs voorstellen, waarna de clubs met verschillende partners en bedrijven in gesprek zullen gaan over mogelijke strategieën om de afvalverwerking bij wedstrijden te optimaliseren.

Vanaf 1 januari wordt het gebruik van cateringmateriaal tijdens events sterk gereguleerd. Organisatoren van events zullen moeten overschakelen op herbruikbare bekers of aan zeer strenge regels inzake inzameling moeten beantwoorden. Deze nieuwe wetgeving zal een belangrijke invloed hebben op de wedstrijdorganisatie van de Pro League-clubs, die netto de grootste event-organisatoren van het land zijn, met wekelijks 80.000 bezoekers.

Met het nieuwe decreet moeten clubs op zoek naar een alternatief voor de traditionele wegwerpbekers of nieuwe inzamelingsprocedures. De Pro League, zich bewust van haar ecologische impact, wenst de clubs te ondersteunen in deze opdracht.

Daarom brengt de Pro League donderdag enkele partijen uit het werkveld samen om hun mogelijke strategieën en diensten voor te stellen aan haar clubs. De vergadering wordt ingeleid worden door Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. Pro League-partner AB Inbev komt haar initiatieven rond herbruikbare bekers voorstellen.

De Pro League wil haar clubs en de Vlaamse regering zo ondersteunen in het beperken van de ecologische voetafdruk van onze wedstrijden en een katalysator zijn in het verduurzamen van events.

Gerelateerde artikels