Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 10

Afgelopen woensdag werd de 10e speeldag van de Proximus ePro League afgewerkt. De competitie nadert haar slotfase en er zijn nog heel wat e-players in de running voor de top 8, die zich plaatst voor de play-offs.

Een paar dagen na het duel in de Jupiler Pro League stonden KV Mechelen en Cercle Brugge ook virtueel tegenover elkaar. In het AFAS-stadion werden de fans getrakteerd op een doelpuntrijke match, maar Miran Salim en Lars Depoorter volgden dat voorbeeld niet. Met een 0-0 gelijkspel in de openingswedstrijd bleven de fans op hun honger zitten. 

Quinten Vande Wattyne (Standard de Liège) en Keanu Newa (KAA Gent) kregen de fans wel op de banken. In een knotsgek duel kwam Quinten eerst terug van een 0-2 achterstand, maar Keanu leek 5 minuten voor tijd de beslissende 2-3 te maken. Vande Wattyne wou echter niet plooien en knokte in blessuretijd alsnog terug via Dodi Lukebakio. Met één punt schieten beide e-players niet al te veel op, maar ze behouden wel hun plek in de top 8. 

Na het aangename kijkstuk tussen de Rouches en de Buffalo’s was het de beurt aan Gilles Bernard van KRC Genk. De leider van de Proximus ePro League beleefde een lastige middag tegen Manse Bogaerts van KV Kortrijk, maar hield de 3 punten wel thuis na een 2-1 overwinning. De buren van STVV konden eveneens zegevieren. Jason De Villers, de e-player van de Kanaries, won met het kleinste verschil van Thibeaux Van Nuffel (KV Oostende). 

De vijfde wedstrijd van de namiddag was een echte topaffiche: Club Brugge - Royal Antwerp FC. De partij brak pas in de tweede helft open toen bezoeker Alexander Zimet op voorsprong kwam. Rudi Ekman moest vol aan de bak en kwam via Mertens in de 85e minuut langszij. De Bruggeling kon zo op het nippertje een punt uit de brand slepen. 

Na Club Brugge kwam met SV Zulte Waregem de tweede West-Vlaamse club uit de top 8 in actie. Renzo Oemrawsingh van Essevee was duidelijk een maatje te groot voor Kevin Lenglet van RFC Seraing. Met een knappe 6-0 overwinning hijst Renzo zich naar een tweede plek in het klassement. Kevin moet dan weer eerder naar beneden kijken, waar hij Florian Vandamme van Charleroi dichterbij ziet sluipen na een 2-2 gelijkspel tegen Rune Gaudaen van K. Beerschot V.A. 

Uiteindelijk sloten Thomas Vidic (Royale Union Saint-Gilloise) en Uliks Polloshka (KAS Eupen) de speeldag af. Vidic maakte woensdag nog eens duidelijk dat hij terecht al een tijdje in de top 8 staat. De e-player van de Unionisten klopte stugge tegenstander Polloshka met 2-1. 

Bekijk hieronder de volledige wedstrijden van de 10e speeldag: 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels