Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 11

Deze week stond de 11e speeldag van de Proximus ePro League op het programma. Het was opnieuw een typische wedstrijdnamiddag met veel doelpunten en straffe uitslagen.

Keanu Newa (KAA Gent) en Renzo Oemrawsingh (SV Zulte Waregem) beten de spits af. Beide e-players draaien een goed seizoen en leverden ook nu een wedstrijd van hoog niveau af. Renzo kon uiteindelijk zegevieren na een 0-1 overwinning en blijft tweede in de rangschikking.

Zondagmiddag werd op de Bosuil de Antwerpse derby gewonnen door Royal Antwerp FC. Woensdag kon Rune Gaudaen voor K. Beerschot V.A. op de virtuele velden revanche nemen en dat deed hij. In een aangenaam duel wist Rune met 2-3 te winnen van Alexandre Zimet, de e-player van The Great Old. Met opnieuw een driepunter nestelt K. Beerschot V.A. zich op een knappe 8e plaats.

Ook in de Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard de Liège werden de fans op hun wenken bediend. Florian Vandamme, de e-player van de Carolo’s, speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en leek op weg naar een 3-2 zege. Quinten Vande Wattyne (Standard de Liège) geeft zich dit seizoen echter niet snel gewonnen en toonde dat ook nu weer met een late gelijkmaker.

Onderin het klassement troffen Jason De Villers van STVV en Miran Salim van KV Mechelen elkaar. Miran, die dit seizoen nog maar één keer kon juichen, knokte zich naar een belangrijke zege (0-1). De e-player van Malinwa geeft de rode lantaarn door aan Bryan Moeyaert van KV Oostende.

Verder lieten de e-players aan de top van het klassement zich niet verrassen. Gilles Bernard (KRC Genk) zette Lars Depoorter (Cercle Brugge) eenvoudig opzij met 0-2 en Rudi Ekman van Club Brugge blikte Bjorn Stroobants van RFC Seraing in met 1-6.

Uliks Polloshka (KAS Eupen) en Ward Goethaert (OH Leuven) sloten speeldag 11 af. Goethart pakte een belangrijke 1-2 overwinning en komt tot op twee punten van een plek in de top 8.

Bekijk hieronder de volledige wedstrijden van de 11e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten