Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 14

In de Proximus ePro League stond deze week een ‘super wednesday’ op het programma. Met affiches als KAA Gent - RSC Anderlecht en Club Brugge - KRC Genk hingen de fans een namiddag aan de beeldbuis gekluisterd.

Vooraleer de topploegen elkaar troffen, beten Jason De Villers van STVV en Rune Gaudaen van K. Beerschot V.A. de spits af. Het duel leverde een saaie pot voetbal op, zonder doelpunten en zonder winnaar. Ondanks het gelijkspel blijft Rune zijn 8e plek in het klassement behouden. Jason schuift op zijn beurt op naar plaats 13.

De eerste kraker van de middag zorgde wel voor spektakel. Keanu Newa, e-player van de Buffalo’s, maakte een statement door Zakaria Bentato van RSC Anderlecht met 3-0 te kloppen. Vooral de wijze waarop was indrukwekkend. Na nog geen halfuur stond de eindstand al op het scorebord.

De straffe Gentse prestatie werd gevolgd door nog eens twee knappe zeges. Renzo Oemrawsingh (SV Zulte Waregem) versloeg Alexandre Zimet (Royal Antwerp FC) met 1-3. Ook Quinten Vande Wattyne, e-player van Standard de Liège, trof drie keer raak tegen Manse Bogaerts van KV Kortrijk (0-3).

Dé wedstrijd van speeldag 14 was echter Club Brugge - KRC Genk. Gilles Bernard voerde in de eerste helft een machtsvertoon op tegen Rudi Ekmen met als resultaat een 0-3 ruststand. Rudi liet het kopje niet hangen en realiseerde een ongeziene ‘remontada’. Op het uur was de achterstand helemaal uitgewist en in het ultieme slot wist de Bruggeling via Carrasco zelfs met 4-3 te winnen. De comeback van Rudi Ekmen werd door de commentatoren beschouwd als ‘de wedstrijd van het seizoen’. 

Na het knotsgek schouwspel tussen Rudi Ekmen en Gilles Bernard was het de beurt aan de spelers uit de rechterkolom. KAS Eupen - KV Mechelen eindigde op 2-1. Ook Kevin Lenglet (RFC Seraing) wist de drie punten thuis te houden. Hij versloeg Ward Goethaert van OH Leuven met 3-1. Thomas Vidic (Royale Union Saint-Gilloise) en Bryan Moeyaert (KV Oostende) sloten de speeldag af. Vidic trok aan het langste eind en won met 3-2.

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 14e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten